Έρχεται η επόμενη ταινία «Star Wars» σε σκηνοθεσία της Πάτι Τζένκινς

Μια νέα ταινία έρχεται να προστεθεί στο διαστημικό franchise με τη σκηνοθέτιδα του «Wonder Woman» πίσω από την κάμερα.

Έρχεται η επόμενη ταινία «Star Wars» σε σκηνοθεσία της Πάτι Τζένκινς

Μπορεί οι οπαδοί του «Star Wars» να έχουν λατρέψει δικαίως τη σειρά «Mandalorian», η οποία έχει φέρει εκατομμύρια συνδρομητές στην πλατφόρμα Disney+, ωστόσο ένας baby Yoda δε φέρνει την άνοιξη. Έτσι, η Disney διαμέσου της παραγωγού κι αφεντικού της Lucasfilm Καθλίν Κένεντι, ανακοίνωσε τα επόμενα κινηματογραφικά βήματά της σε σχέση με το franchise.

Το πρώτο αναμένεται να γίνει τα Χριστούγεννα του 2023 με την κυκλοφορία της ταινίας «Rogue Squadron» την οποία θα σκηνοθετήσει η Πάτι Τζένκινς («Wonder Woman», «Monster»). Η υπόθεσή της θα αφορά μια ομάδα πιλότων πολεμικών αεροσκαφών της Rebel Alliance, οι οποίοι μεταξύ άλλων πετούν με τα διάσημα X-Wings που είδαμε για πρώτη φορά στο σίκουελ «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται». Τα συγκεκριμένα μαχητικά αποτελούν σύμβολο της Επανάστασης, καθώς χάρη σε εκείνα έχουν επιτευχθεί μερικές από τις πιο κομβικές νίκες ενάντια στην Αυτοκρατορία. Στους φίλους του «Star Wars» βέβαια ο τίτλος της ταινίας σίγουρα θυμίζει κάτι, μιας και είναι ίδιος με τα graphic novel των Μάικλ Στακπουλ και Άαρον Άλστον, αλλά και με τη σειρά κόμιξ που κυκλοφόρησε η Dark Horse. Για την ιστορία αναφέρουμε πως τα βιβλία των Στάκπουλ και Άλστον η ιστορία τοποθετείται λίγο μετά τα γεγονότα της πρώτης «Star Wars» ταινίας (1977).

Έρχεται η επόμενη ταινία «Star Wars» σε σκηνοθεσία της Πάτι Τζένκινς - εικόνα 1

Πάντως σύμφωνα με την Κένεντι, η ταινία της Τζένκινς «θα εξερευνά μια νέα μέχρι πρότινος άγνωστη εποχή στο μύθο των “Star Wars”, η οποία τοποθετείται μετά τα συμβάντα του “Star Wars: Skywalker Η Άνοδος”». Με ξεχωριστή ανακοίνωση η Lucasfilm σημειώνει ότι «το “Rogue Squadron” θα μας συστήνει σε μια νέα γενιά πιλότων τη στιγμή που διεκδικεί το δικαίωμά της να πετάει τα αεροσκάφη και ρισκάρει τις ζωές της σε μια οριακή, ντελιριακή οδύσσεια στο μέλλον του γαλαξία». Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα δούμε μάχες μεταξύ Τζεντάι, αφού όλα δείχνουν ότι η δράση θα είναι επικεντρωμένη σε αερομαχίες. Όχι κι άσχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που το μέλλον ολόκληρου του franchise του «Star Wars» βρισκόταν σε θολά νερά. Το φινάλε της σίκουελ τριλογίας βρήκε εν πολλοίς αρνητικές αντιδράσεις, ενώ η σειρά των spinoff ταινιών παρότι ξεκίνησε δυναμικά («Rogue One: A Star Wars Story») σταμάτησε απότομα μετά το αδιάφορο και αποτυχημένο στο box office «Solo: A Star Wars Story». Αυτό το αρνητικό σερί οδήγησε τη Lucasfilm να αναδιοργανωθεί, αφήνοντας σχέδια στην άκρη. Πάντως αυτήν τη στιγμή, εκτός από την Τζένκινς, ο Τάικα Γουαϊτίτι («What We Do in the Shadows», «Τζότζο») έχει επίσης στα σκαριά μια «Star Wars» ταινία, ενώ υπάρχει πάντα η ξεχωριστή τριλογία που αναπτύσσει ο Ράιαν Τζόνσον («Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi», «Στα Μαχαίρια») για την οποία όμως δεν είναι γνωστό τίποτα συγκεκριμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2026

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.