Ο Κουέντιν Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας

Προτεραιότητα το χαρτί και όχι το φιλμ προς το παρόν για τον κορυφαίο σκηνοθέτη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλο εκδοτικό οίκο ώστε να ασχοληθεί με τη συγγραφή.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας

Παρότι οι πιστοί θαυμαστές του δε θα ήθελαν να σταματήσει στις 10 ταινίες, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, το βέβαιο είναι πως ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν πρόκειται να κάτσει ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη σύντομα. Κι αυτό γιατί ο διάσημος δημιουργός υπέγραψε συμβόλαιο με τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο HarperCollins όχι μόνο για ένα, αλλά δύο βιβλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, το πρώτο βιβλίο του Ταραντίνο θα φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων το καλοκαίρι του 2021 και θα είναι μια μυθιστορηματική εκδοχή της τελευταίας ταινίας του «Κάποτε στο... Χόλιγουντ», στην οποία θα εντρυφά περισσότερο στις ζωές των ηρώων Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) και Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ).

Οι λογοτεχνικές διασκευές ταινιών ήταν δημοφιλές φαινόμενο στα '70s, την περίοδο που ο Ταραντίνο ξεκίνησε να διαβάζει ενήλικη λογοτεχνία. «Μέχρι σήμερα θρέφω απεριόριστο θαυμασμό για το συγκεκριμένο είδος βιβλίων», δηλώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης. «Για αυτό το λόγο είμαι περήφανος που ανακοινώνω τη δική μου συμβολή σε αυτήν την υποτιμημένη αλλά λατρεμένη λογοτεχνική υποκατηγορία. Επιπλέον είμαι ενθουσιασμένος να εξερευνήσω περισσότερο τους χαρακτήρες και τον κόσμο τους με ένα συγγραφικό τρόπο που θα μπορέσει, ελπίζω, να σταθεί ισάξια πλάι στο κινηματογραφικό αντίστοιχό τους».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας - εικόνα 1

Όπως αναφέραμε όμως προηγουμένως, ο Ταραντίνο έχει ακόμα ένα βιβλίο στα σκαριά. Αυτό θα έχει τίτλο «Cinema Speculation» και θα αφορά εις βάθος το σινεμά της δεκαετίας του '70, μέσα από αναλύσεις, προσωπικές σκέψεις, κριτικές και κάθε λογής κείμενα. Το θέμα του βιβλίου δε μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς σας θυμίζουμε πως την περασμένη άνοιξη ο Ταραντίνο άρχισε να δημοσιεύει κριτικές εν πολλοίς άγνωστων ταινιών των '70s στην επίσημη ιστοσελίδα του κινηματογράφου του New Beverly. Όσο για την ταινία νούμερο 11, ίδωμεν...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.