Μια παγκόσμια πρεμιέρα στα σινεμά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ένας δύτης και ένα χταπόδι αποκτούν μια ξεχωριστή σχέση στο ντοκιμαντέρ που έρχεται στην Ελλάδα από την κορυφαία κινηματογραφική διοργάνωση.

Μια παγκόσμια πρεμιέρα στα σινεμά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μπορεί το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να «μεταφέρθηκε» στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας, η διοργάνωση, ωστόσο, προχωράει σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προώθηση μιας εκ των ταινιών της.

Το ντοκιμαντέρ «Τι μου Έμαθε ένα Χταπόδι» (Πίπα Έρλις και Τζέιμς Ριντ) ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα σε τέσσερα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης (Natali, Ελληνίς, Πανόραμα, Άλσος) στις 15/7 (21.00), τα οποία μάλιστα θα το προβάλουν ταυτόχρονα με ελεύθερη είσοδο, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Netflix. Η ταινία αφορά την ξεχωριστή σχέση που αναπτύσσει ο έμπειρος δύτης και βραβευμένος σκηνοθέτης Κρεγκ Φόστερ με ένα χταπόδι, κατά τη διάρκεια των καταδύσεών του στο Ακρωτήρι των Καταιγίδων στη Νότια Αφρική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Σάιμον Πεγκ και η αθόρυβη πορεία του στην κορυφή του coolness

Ένας από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς του Χόλιγουντ αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Ανατρέχουμε στην πορεία του, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/02/2026

"Παρασκευή και 13": Οι cult ταινίες τρόμου στη σωστή σειρά

Άσε την χρονολογική σειρά και κάνε back to back για να γιορτάσεις την ημέρα, με μαραθώνιο στο σπίτι με εναλλακτική σειρά, από την καλύτερη ταινία προς την χειρότερη.

Μετά τον "Καποδίστρια", (φαίνεται ότι) έρχεται ο "Κολοκοτρώνης" δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή

Το budget της νέας παραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ποιος ήταν ο "Γέρος του Μοριά", που εμπνέει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο στο επόμενο έργο του.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (12-18/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

"Ανεμοδαρμένα Ύψη": Η πρόκληση της κινηματογραφικής μεταφοράς για την Έμεραλντ Φένελ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά πάντα αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα.

Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας από τη Cinemathesis

Τα εργαστήρια, που είναι σχεδιασμένα για εφήβους και ενήλικες, έχουν σχεδιαστεί για δημιουργούς και λάτρεις του οπτικοακουστικού μέσου.