Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ταξιδεύει στο φεστιβάλ του Αννσύ

Στην αγορά του σημαντικότερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων συμμετέχει η ΑΣΙΦΑ σε μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση του ελληνικού animation.

Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ταξιδεύει στο φεστιβάλ του Αννσύ

Στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ για ταινίες animation, στο Αννσύ της Γαλλίας, βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ).

Από το 2017 και μέχρι σήμερα, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και το σήμα «Greece Animated», η Ένωση δίνει το «παρών» στην εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, η οποία φέτος διεξάγεται λόγω της πανδημίας ψηφιακά. Από την πλευρά της Ελλάδας, η χώρα εκπροσωπείται στην αγορά (MIFA) του Αννσύ με 15 εκπροσώπους. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε στις 15/6 και ολοκληρώνεται στις 30 του μήνα προσελκύει ψηφιακά πάνω από 10.000 συμμετέχοντες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης δήλωσε: «Είμαστε μαζί με την κοινότητα του ελληνικού animation ακόμη και στις φετινές δύσκολες συνθήκες και αισθανόμαστε υπερήφανοι που το ελληνικό ταλέντο στα κινούμενα σχέδια βρίσκει σταδιακά τη θέση που του αξίζει. Το ΕΚΟΜΕ στέκεται αρωγός σε κάθε δράση εξωστρέφειας του οπτικοακουστικού κλάδου της χώρας μας». Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ Βασίλης Κ. Καραμητσάνης ανέφερε σχετικά: «Η κοινότητα των κινουμένων σχεδίων στη χώρα δεν πτοείται και έτσι βρισκόμαστε και φέτος παρόντες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου για τον κλάδο μας και ελπίζουμε σε σημαντικά αποτελέσματα».

Η δράση αυτή της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού 75 χρόνων δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων (1945-2020), οι εκδηλώσεις του οποίου βρίσκονται υπό την αιγίδα και υποστηρίζονται συνολικά από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.