Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ταξιδεύει στο φεστιβάλ του Αννσύ

Στην αγορά του σημαντικότερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων συμμετέχει η ΑΣΙΦΑ σε μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση του ελληνικού animation.

Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ταξιδεύει στο φεστιβάλ του Αννσύ

Στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ για ταινίες animation, στο Αννσύ της Γαλλίας, βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ).

Από το 2017 και μέχρι σήμερα, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και το σήμα «Greece Animated», η Ένωση δίνει το «παρών» στην εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, η οποία φέτος διεξάγεται λόγω της πανδημίας ψηφιακά. Από την πλευρά της Ελλάδας, η χώρα εκπροσωπείται στην αγορά (MIFA) του Αννσύ με 15 εκπροσώπους. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε στις 15/6 και ολοκληρώνεται στις 30 του μήνα προσελκύει ψηφιακά πάνω από 10.000 συμμετέχοντες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης δήλωσε: «Είμαστε μαζί με την κοινότητα του ελληνικού animation ακόμη και στις φετινές δύσκολες συνθήκες και αισθανόμαστε υπερήφανοι που το ελληνικό ταλέντο στα κινούμενα σχέδια βρίσκει σταδιακά τη θέση που του αξίζει. Το ΕΚΟΜΕ στέκεται αρωγός σε κάθε δράση εξωστρέφειας του οπτικοακουστικού κλάδου της χώρας μας». Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ Βασίλης Κ. Καραμητσάνης ανέφερε σχετικά: «Η κοινότητα των κινουμένων σχεδίων στη χώρα δεν πτοείται και έτσι βρισκόμαστε και φέτος παρόντες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου για τον κλάδο μας και ελπίζουμε σε σημαντικά αποτελέσματα».

Η δράση αυτή της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού 75 χρόνων δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων (1945-2020), οι εκδηλώσεις του οποίου βρίσκονται υπό την αιγίδα και υποστηρίζονται συνολικά από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/08/2022

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένα γαλλικό βιογραφικό δράμα στην κορυφή του ελληνικού box office

Ο Ιούλιος αποχαιρέτισε τα θερινά σινεμά με χλιαρές εντυπώσεις και το "Άιφελ" ως εμπορικότερη ταινία του τετραημέρου.

Έρχεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Με πλούσια θεματική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές και πληθώρα καλεσμένων που έχουν διακριθεί στη βιομηχανία του animation, η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.