Ξεκινάνε τα Cinobo Nights

Νέες ακυκλοφόρητες ταινίες σε επιλεγμένους κινηματογράφους έρχονται από τη streaming πλατφόρμα.

Ξεκινάνε τα Cinobo Nights

Η άρση του lockdown έδωσε την ευκαιρία στο Cinobo να διευρύνει το πεδίο δράσης του, έτσι, εκτός από τις πρεμιέρες στη διαδικτυακή πλατφόρμα, ετοιμάζεται για τις πρώτες κυκλοφορίες στα θερινά σινεμά. Στο πλαίσιο λοιπόν των «Cinobo Nights», που ξεκινούν από τη Δευτέρα 15/6, στα θερινά Φλερύ και Αλεξάνδρα, θα παρουσιάζονται ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά και αξιόλογα φιλμ που βρίσκουν ξανά το δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη. Η αρχή γίνεται με το «Babyteeth» της Σάνον Μέρφι, το ντεμπούτο της Αυστραλής δημιουργού με πρωταγωνιστές τους Ελίζα Σκάνλεν και Μπεν Μέντελσον, το οποίο βραβεύτηκε διπλά στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό της Ρίτα Καλνεζάις, η οποία μάλιστα υπογράφει και το κινηματογραφικό σενάριο, και αφορά μια έφηβη που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια αλλά αποκτά ξανά θέληση για ζωή όταν ερωτεύεται έναν έμπορο ναρκωτικών.

Μαζί με το «Babyteeth», προβάλλεται ακόμη ένα βραβευμένο ντεμπούτο, το «Waiter» του Στιβ Κρικρή. Στο εντυπωσιακά στιλιζαρισμένο φιλμ πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης, στο ρόλο ενός μοναχικού σερβιτόρου, η ζωή του οποίου αναστατώνεται αρχικά από την ξαφνική εξαφάνιση του γείτονά του και στη συνέχεια από την αποκάλυψη της αλήθειας. Επίσης, το Cinobo πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και το «Port Authority» της Ντανιέλ Λέσοβιτς, μια λουσάτη ιστορία αγάπης με φόντο την ballroom σκηνή της Νέας Υόρκης και πρωταγωνιστές δύο νεαρούς οι οποίοι, μέσα από τον έρωτα, συμφιλιώνονται με τη σεξουαλικότητά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.