Sold outs υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα στην επιστροφή των θερινών σινεμά

Το πρώτο σαββατοκύριακο επαναλειτουργίας των υπαίθριων κινηματογράφων είδε αρκετά από αυτά να γεμίζουν, καθώς το κοινό βρήκε ξανά τις θέσεις του μπροστά από τη μεγάλη οθόνη.

Sold outs υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα στην επιστροφή των θερινών σινεμά

Χωρίς να έχουν σύμμαχό τους τον καιρό την 1η Ιουνίου, πρώτη μέρα επίσημης επαναλειτουργίας των θερινών σινεμά, με μόλις δύο πρεμιέρες στις 4/6 («Παιχνίδια Ζευγαριών», «Οι Αταίριαστοι») και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να οδηγεί πολλούς εκτός πόλης, οι open air κινηματογράφοι κατάφεραν να επιστρέψουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας. Φυσικά, σε όλα τα σινεμά τηρούνται κατά γράμμα οι υγειονομικοί κανονισμοί για την προστασία των θεατών· οι καρέκλες είναι τοποθετημένες σύμφωνα με τις απαιτούμενες αποστάσεις, ο κόσμος επισκέπτεται το box office νωρίτερα για να προμηθευτεί εισιτήρια, ενώ η απουσία διαλείμματος επιτρέπει τις συχνές και χωρίς συνωστισμό επισκέψεις στο μπαρ. Ακόμα και η εικόνα των υπαλλήλων που εξυπηρετούν το κοινό με μάσκα και γάντια, παύει σταδιακά να μοιάζει… βγαλμένη από ταινία.

Όσον αφορά τις προβολές τώρα, το κύριο μέρος του μενού των κινηματογραφικών προγραμμάτων ήταν προσηλωμένο στις επαναλήψεις προηγούμενων μηνών, εκτός από τις προαναφερθείσες δύο νέες ταινίες. Το τετραήμερο 4-7/6 τα «Παιχνίδια Ζευγαριών» προσέλκυσαν σχεδόν 3.000 θεατές σε 15 οθόνες της Αθήνας, ενώ μέτρια ήταν η προσέλευση για τους «Αταίριαστους», με 836 εισιτήρια σε 5 θερινά της πρωτεύουσας. Ακριβώς αντίθετη ήταν η εικόνα των κινηματογράφων όπου παιζόταν η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη. Η ταινία συνεχίζει την επιτυχία που διεκόπη απότομα το Μάρτιο λόγω της πανδημίας, με τα sold outs να είναι συχνό φαινόμενο το σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, η «Μπαλάντα» από 14 οθόνες στην Αθήνα έκοψε 6.329 εισιτήρια και πανελλαδικά έφτασε τα 12.221. Τετραψήφια νούμερα σημείωσε και το animation «Φύγαμε», το οποίο επίσης είχε κυκλοφορήσει πριν τη διακοπή. Στην Αθήνα η ταινία προβλήθηκε σε 15 αίθουσες φτάνοντας τα 1.355 εισιτήρια, ενώ πανελλαδικά έχει κόψει 13.576.

Μια κινηματογραφική συνήθεια που επέστρεψε το περασμένο σαββατοκύριακο είναι και αυτή των μεταμεσονύκτιων προβολών του «Midnight Express». Ριβιέρα και Βοξ γέμισαν το βράδυ τις 4ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης προβολής του σουρεαλιστικού «Pink Flamingos» (Τζον Γουότερς) στα δύο σινεμά, με την άτυπη σινε-λέσχη να ανανεώνει το ραντεβού της στις 13/6.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη 18/09

Όλα όσα καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες των open air και μη κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

Ελληνικό box office: Το "Κάλεσμα 4" συνεχίζει ακάθεκτο

Οι τρομο-περιπέτειες της οικογένειας Γουόρεν εξακολουθούν να συναρπάζουν, την ώρα που το anime "Demon Slayer: Το Κάστρο του Απείρου" εντυπωσίασε με το άνοιγμά του και η αναζήτηση θεατών με "Συναισθηματική Αξία" αποδείχθηκε επιτυχής.

Δείτε την αφίσα του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στέφανος Ρόκος και Φωκίων Ξένος βρίσκονται πίσω από τα φετινά εικαστικά υλικά του θεσμού.

Ο μεγάλος νικητής του 48ου Φεστιβάλ Δράμας, Νεριτάν Ζιντζιρία, μιλάει στο "α"

Μόλις μερικές ώρες μετά το θρίαμβο στη διοργάνωση ο σκηνοθέτης μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις του

Το "Noi", η Γάζα και μια πολύ αμήχανη στιγμή στο τέλος του 48ου Φεστιβάλ Δράμας

Ένα άβολο τετ-α-τετ του Υφυπουργού Ιάσονα Φωτήλα με την κινηματογραφική κοινότητα επισκίασε μια κατά τα άλλα πανηγυρική απονομή.

IMμF 2025: Το χειροποίητο κινηματογραφικό φεστιβάλ επιστρέφει για 15η χρονιά

Στο φετινό IMμF θα δούμε ελληνικές και διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, σπουδαστικά έργα νέων δημιουργών και θα ψηφίσουμε ζωντανά τις αγαπημένες μας ταινίες.

"Sexability": Το ντοκιμαντέρ για τη μυϊκή δυστροφία Duchenne και τον έρωτα έρχεται στον Δαναό

Ένα ντοκιμαντέρ που μιλά ανοιχτά για τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα και τη ζωή των ατόμων με Duchenne έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική προβολή.