Το 10ο Athens Open Air Film Festival έρχεται με φρέσκια αφίσα και drive-ins!

Μετράμε αντίστροφα για τη διεξαγωγή του καθιερωμένου ραντεβού στις δωρεάν υπαίθριες προβολές του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το 10ο Athens Open Air Film Festival έρχεται με φρέσκια αφίσα και drive-ins!

Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα συναντηθούμε ξανά στις δωρεάν υπαίθριες προβολές του Athens Open Air Film Festival, καθώς η διοργάνωση αποκάλυψε την αφίσα της φετινής επετειακής διοργάνωσης στην οποία αναγράφεται ο Ιούνιος ως πρώτος μήνας διεξαγωγής της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το φεστιβάλ προσανατολίζεται προς τη διεξαγωγή προβολών σε θερινούς κινηματογράφους, εμβληματικά σημεία της πόλης, ενώ ετοιμάζονται επιπλέον ειδικές drive-in προβολές τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβή ημερομηνία έναρξης, ενώ αναμένεται το πρόγραμμα των ταινιών. Είναι όμως γεγονός πως το Athens Open Air επιστρέφει, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο και σε συνεργασία τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Την αφίσα της διοργάνωσης έφτιαξε ο illustrator Βασίλης Μέξης, ο οποίος σχολίασε το σκεπτικό του πίσω από τη δημιουργία της:
«Από το 2010, κάθε καλοκαίρι η Αθήνα μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival. Διανύοντας την πορεία του που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει στάση στη δική του "Λεωφόρο της Δόξας". Εκεί "πλέκει" έναν αστερία από ψάθα, κι έτσι ο καλοκαιρινός θεσμός αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης».

Δείτε την αφίσα εδώ:

Το 10ο Athens Open Air Film Festival έρχεται με φρέσκια αφίσα και drive-ins! - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.