Η Ίλντικο Ενιέντι και έξι ακόμα εξαιρετικοί δημιουργοί κάνουν ταινίες για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η συνεργασία του θεσμού με κορυφαίους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά οι οποίοι γυρίζουν μικρού μήκους για αυτό από το σπίτι τους.

Η Ίλντικο Ενιέντι και έξι ακόμα εξαιρετικοί δημιουργοί κάνουν ταινίες για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το τρίτο μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το γενικό τίτλο «Χώροι», η οποία θέλει σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο να γυρίζουν μικρού μήκους αξιοποιώντας τους χώρους, τους ανθρώπους ή και τα ζώα που βρίσκονται στο σπίτι τους, βρίσκεται πλέον στο ψηφιακό κανάλι της διοργάνωσης.

Η νέα φουρνιά δημιουργών η οποία γύρισε τις ταινίες της εμπνευσμένη ελεύθερα από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ (εκδ. Ύψιλον, μτφ. Αχιλλέας Κυριακίδης), αποτελείται από τους: Γιούνγκ Τσανγκ («Up the Yangtze», «This Is Not A Movie»), Ίλντικο Ενιέντι («Η Ψυχή και το Σώμα», «Ο 20ός μου Αιώνας»), Ανμαρί Τζασίρ («Salt of this Sea», «Όταν σε Είδα»), Νανούκ Λέοπολντ («Cobain», «Guernsey»), Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέβσκα («Υπάρχει Θεός, το Όνομά της Είναι Πετρούνια»), Βίκτορ Μορένο («Η Κρυφή Πόλη») και Αλμπέρτ Σέρα («Liberté»).

Δείτε τις μικρού μήκους των Ελλήνων σκηνοθετών εδώ και τους «Χώρους 2» εδώ.

Δείτε το «Χώροι 3»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα highlights του Animasyros 2023

Καθώς ετοιμάζουμε βαλίτσες για τη μεγάλη γιορτή του animation στην Ερμούπολη, σταχυολογούμε όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2023

Μια διαφορετική προβολή της "Λάμψης" του Κιούμπρικ

Με αφορμή τη μετάφραση ενός διάσημου βιβλίου του Μαρκ Φίσερ, τα θερινά Παναθήναια φιλοξενούν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό event.

Ράδιο Μετρονόμ

Μια ιστορία αγάπης και μια άλλη ενηλικίωσης δίνουν τα χέρια σε ένα βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα στην παράδοση της στιβαρής, ρεαλιστικής ρουμάνικης σχολής.

Κάρμεν

Η ιστορία του Προσπέρ Μεριμέ αναζητείται στα βάθη μιας ποζάτης και αυτάρεσκης μείξης βιντεοκλίπ, μοντέρνου μιούζικαλ και παλιομοδίτικου μελοδράματος.

Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Το γέλιο μπορεί να σώσει τον κόσμο; Ένα ουμανιστικό σινε-χρονικό που δεν φοβάται να "λερώσει τα χέρια του" αναζητάει τις απαντήσεις της ιστορίας, της πολιτικής και της τέχνης.