Η Ίλντικο Ενιέντι και έξι ακόμα εξαιρετικοί δημιουργοί κάνουν ταινίες για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η συνεργασία του θεσμού με κορυφαίους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά οι οποίοι γυρίζουν μικρού μήκους για αυτό από το σπίτι τους.

Η Ίλντικο Ενιέντι και έξι ακόμα εξαιρετικοί δημιουργοί κάνουν ταινίες για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το τρίτο μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το γενικό τίτλο «Χώροι», η οποία θέλει σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο να γυρίζουν μικρού μήκους αξιοποιώντας τους χώρους, τους ανθρώπους ή και τα ζώα που βρίσκονται στο σπίτι τους, βρίσκεται πλέον στο ψηφιακό κανάλι της διοργάνωσης.

Η νέα φουρνιά δημιουργών η οποία γύρισε τις ταινίες της εμπνευσμένη ελεύθερα από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ (εκδ. Ύψιλον, μτφ. Αχιλλέας Κυριακίδης), αποτελείται από τους: Γιούνγκ Τσανγκ («Up the Yangtze», «This Is Not A Movie»), Ίλντικο Ενιέντι («Η Ψυχή και το Σώμα», «Ο 20ός μου Αιώνας»), Ανμαρί Τζασίρ («Salt of this Sea», «Όταν σε Είδα»), Νανούκ Λέοπολντ («Cobain», «Guernsey»), Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέβσκα («Υπάρχει Θεός, το Όνομά της Είναι Πετρούνια»), Βίκτορ Μορένο («Η Κρυφή Πόλη») και Αλμπέρτ Σέρα («Liberté»).

Δείτε τις μικρού μήκους των Ελλήνων σκηνοθετών εδώ και τους «Χώρους 2» εδώ.

Δείτε το «Χώροι 3»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.