
Με 13 χρόνια εμπειρίας στις πλάτες του το φεστιβάλ - γιορτή των ταινιών κινουμένων σχεδίων Animasyros μεταφέρει τις δράσεις του διαδικτυακά και συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
Εκεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο (19.00) σας περιμένει μια ξεχωριστή ταινία κινουμένων σχεδίων σε δωρεάν online προβολή. Τα animation έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον πλούσιο κατάλογο του φεστιβάλ, με σειρά να παίρνει η συλλογή των καλύτερων έργων της σχολής κινηματογράφου της Πράγας FAMU, διάσημης για τα πολυβραβευμένα animation της ανά τον κόσμο.
Μέχρι στιγμής έχει προβληθεί το «Una Furtiva Lagrima» (Κάρλο Βόγκελε) στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα ψάρι με τη φωνή του Καρούζο από την όπερα «Το Ελιξήριο του Έρωτα» (Ντονιτσέτι), όπως επίσης μια επιλογή των καλύτερων φοιτητικών ταινιών της παρισινής σχολής Gobelins, μιας από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.