Εργαστήριο σινε-κριτικής με τον Δημήτρη Μπούρα και «Cult & Classics» ταινίες

Ο πέμπτος κύκλος σεμιναρίων του «Movie On» είναι έτοιμος να υποδεχτεί νέους διψασμένους για γνώση σινεφίλ.

Εργαστήριο σινε-κριτικής με τον Δημήτρη Μπούρα και «Cult & Classics» ταινίες

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του εργαστηρίου «Movie On», ο επιμελητής του κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους συμμετέχοντες του πέμπτου κύκλου σεμιναρίων.

Στο «Movie On» ακολουθείται βήμα - βήμα η διαδρομή από τις πρώτες εντυπώσεις θέασης μιας ταινίας, μέχρι το στήσιμο και τη συνολική αισθητική της, όπως επίσης την κριτική ανάλυση των στοιχείων που καθορίζουν το περιεχόμενό της. Το σεμινάριο στηρίζεται στην ενεργητική συμμετοχή του ακροατηρίου και έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τον «απλό θεατή» στον κριτικό κινηματογράφου. Με βάση την κινηματογραφική επικαιρότητα και εκκινώντας από μία συγκεκριμένη ταινία, το «Movie On» φιλοδοξεί να αρθρώσει κριτικό λόγο για αυτήν μέσα από συζητήσεις και ολοκληρωμένες αναλύσεις.

Η θεματική του πέμπτου κύκλου τιτλοφορείται «Cult & Classics» και στο πλαίσιό του θα συζητηθούν ταινίες όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι» (Ρομάν Πολάνσκι), η «Νύχτα του Κυνηγού» (Τσαρλς Λότον), η «Τελευταία Παράσταση» (Πίτερ Μπογκντάνοβιτς) και ο «Καθρέφτης» (Αντρέι Ταρκόφσκι).

Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 11/3 στο Faro και θα ολοκληρωθεί σε δέκα συναντήσεις (σύνολο 25 ώρες).

Περισσότερες πληροφορίες:
Κόστος συμμετοχής: €150, €135 (φοιτητές, άνεργοι) / Το ποσό μπορεί να κατοχυρωθεί σε δύο δόσεις, ενώ η θέση κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής.
Faro Creative Learning, Εβρου 14, Μέγαρο Μουσικής Αθήνα, 2107717544
Εγγραφές: info@faro.gr
www.faro.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.