Cosmic Candy

2,5

Ρεαλισμός και φαντασία αναμειγνύονται σε ένα φιλμ που παρασύρεται από την ορμή του, διαχειρίζεται άτσαλα ορισμένες πτυχές του, όμως προστατεύεται από την ειλικρίνεια των προθέσεων και τη διάθεση να αποπειραθεί κάτι κινηματογραφικά ξεχωριστό.

Cosmic Candy

Ενα κινηματογραφικό τριπ και ταυτόχρονα μια τρυφερή ιστορία για το τίμημα της ενηλικίωσης, ένα διακριτικό σχόλιο για τον εθισμό αλλά κι ένα λιγομίλητο ρομάντζο, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη σφύζει από συναισθήματα ακόμη και όταν η αφήγηση χάνει τον ειρμό της. Με ποπ αισθητική και μια διάχυτη ατμόσφαιρα νοσταλγίας πλαισιώνεται η ιστορία της Άννας, μιας μοναχικής γυναίκας που βλέπει τη μεθοδικά κατασκευασμένη ρουτίνα της να καταρρέει όταν υποχρεώνεται να φροντίσει ένα άγνωστο σε εκείνη κορίτσι, την Πέρσα. Είναι η στιγμή που η Άννα καλείται να αλλάξει ριζικά ώστε να αναλάβει μια πρωτόγνωρη για εκείνη ευθύνη.

Ο χαρακτήρας της Άννας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ξεδιπλώνει το πολύπλοκο ψυχολογικό προφίλ της μέσα από τη στιβαρή αν κι ενίοτε υπερβολική ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου. Μεταξύ νευρώσεων, ανασφαλειών και άγχους, η Άννα βρίσκει ισορροπία καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες «Cosmic Candy», το οποίο τη φέρνει σε μια παραισθησιογόνα κατάσταση. Το γλυκό συνιστά γι’ αυτήν τον συνδετικό κρίκο με το ανήλικο –γι’ αυτό και ακίνδυνο– παρελθόν της, ενώ η Δραγασάκη έξυπνα το παρουσιάζει ως μεταφορά για τα ψυχοφάρμακα.

Cosmic Candy - εικόνα 1

Η ταινία ξεστρατίζει όχι τόσο τις φορές που οι σεκάνς ονείρου διακόπτουν απροειδοποίητα την πραγματικότητα, αλλά όταν εισάγονται βεβιασμένα νέες πτυχές της πλοκής που αποπροσανατολίζουν παρά εμπλουτίζουν την ιστορία. Το «Cosmic Candy» παρασύρεται από την ορμή του να σχολιάσει τα πάντα, προστατεύεται όμως από την αγνότητα των προθέσεων, τη διάθεση να αποπειραθεί κάτι κινηματογραφικά ξεχωριστό και, κυρίως, από την ειλικρίνεια της ηρωίδας, η οποία αποδεικνύει πως η ενηλικίωση είναι μια διαρκής κι επίπονη διαδικασία.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Cosmic Candy

2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ρηνιώ Δραγασάκη

Μια ιδιόρρυθμη και μοναχική γυναίκα βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται πλήρως, όταν ένα άγνωστο κορίτσι εμφανίζεται στην πόρτα της ζητώντας βοήθεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.