Η Αθήνα αποκτά ένα νέο «Positively Different» φεστιβάλ

Και σας προσκαλεί να το γνωρίσετε με προβολές, ποπ κορν και κρασί.

Η Αθήνα αποκτά ένα νέο «Positively Different» φεστιβάλ

Η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο τη διαθεματικότητα («intersectionality») και τις διασταυρούμενες διακρίσεις. Ο λόγος για το Positively Different Short Film Festival, το οποίο συστήνεται στο κοινό εγκαινιάζοντας στο Exile Room τις δράσεις του την Παρασκευή 10/1 (20.00), σε ένα δωρεάν event πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ (13-15/2).

Η Αθήνα αποκτά ένα νέο «Positively Different» φεστιβάλ - εικόνα 1
«Ex-Humation»

Θα προβληθούν μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει κάποιους από τους φιναλίστ οι οποίοι θα ενταχθούν στο τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ τον Φεβρουάριο. Στη λίστα των ταινιών που θα προβληθούν στις 10/1 θα προστεθούν κι άλλες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οι εξής:

At Intersections (Φερμ Μέι Σιμ, 2019)
Μια ταινία για τον φεμινισμό και τις διασταυρώσεις ταυτοτήτων.

Panic Attack! (Εϊλίν Ο’Μίρα, 2019)
Animation ζωγραφισμένο στο χέρι το οποίο εξερευνά το άγχος, τις εμμονές και τη δυσκολία μίας γυναίκας να κρατηθεί στην πραγματικότητα.

Η Αθήνα αποκτά ένα νέο «Positively Different» φεστιβάλ - εικόνα 2
«Panic Attack!»

Soccer Boys (Κάρλος Γκιγέρμε Βόγκελ, 2019)
Οι παίκτες του BeesCats Soccer Boys, της πρώτης γκέι ποδοσφαιρικής ομάδας του Ρίο ντε Τζανέιρο, προετοιμάζονται για ένα πρωτάθλημα συζητώντας σημαντικά θέματα, σχετικά με την ομοφυλοφιλία στον αθλητισμό και την ομοφοβία στη σύγχρονη κοινωνία.

Ex-Humation (Αντόνιο Γκαλάρζο, 2019)
Ο Μανουέλ είναι ένας ηλικιωμένος χήρος με αναπνευστικά προβλήματα. Λαμβάνει ένα γράμμα που τον ενημερώνει πως πρέπει να ανανεώσει την πληρωμή, αν θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το χώρο όπου είναι θαμμένη η γυναίκα του. Αν δεν πληρώσει μέχρι την ορισμένη ημερομηνία, θα προχωρήσουν σε εκταφή και η σορός θα αποτεφρωθεί και θα τοποθετηθεί στη συλλογική τεφροδόχο. Ο Μανουέλ, χωρίς λεφτά και με την προθεσμία για την πληρωμή να πλησιάζει, θα κάνει τα πάντα ώστε η γυναίκα του να μην αποτεφρωθεί.

Η Αθήνα αποκτά ένα νέο «Positively Different» φεστιβάλ - εικόνα 3
«Soccer Boys»

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το φεστιβάλ φιλοδοξεί στην «ενδυνάμωση των “αόρατων” της σύγχρονης κοινωνίας, που βρίσκονται στο περιθώριο της κανονικότητας» και για αυτόν το λόγο χρησιμοποιούν «την μεγάλη οθόνη για την προβολή της κοινωνίας όπως την διεκδικούμε: πολύχρωμη, διαφορετική, πλούσια σε ιστορίες». Για τον λόγο αυτό η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει 30 από περισσότερες από 3.000 ταινίες που έχουν ήδη κατατεθεί και ο οποίες θα προβληθούν στον κινηματογράφο Τριανόν (13-15/2), διεκδικώντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας και κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες για το προφεστιβαλικό event θα βρείτε εδώ και συνολικά για τη διοργάνωση στο επίσημο site της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.