Δίκτυο Κατασκόπων

1,5

Κατασκοπικό θρίλερ-τυφλοσούρτης, όπου τα πάντα, από την πλοκή μέχρι τους χαρακτήρες, έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

Δίκτυο Κατασκόπων

Το «Δίκτυο Κατασκόπων» είναι από τις ισχυρότερες αποδείξεις τού πόσο πολύ έχει εξελιχτεί αφηγηματικά η σύγχρονη μικρή οθόνη (τηλεόραση και streaming). Ταινίες είδους οι οποίες πριν από μία δεκαπενταετία θα αντιπροσώπευαν τον χρυσό μέσο όρο μοιάζουν πλέον εντελώς ξεπερασμένες κινηματογραφικά, ακόμη κι αν έχουν την υπογραφή ενός έμπειρου, πολυβραβευμένου σκηνοθέτη όπως ο Ισραηλινός Εράν Ρικλίς («The Syrian Bride», «Η Λεμονιά»). Διαλογικό, αργόσυρτο και με ελάχιστο δραματικό ενδιαφέρον, λοιπόν, αυτό το κατασκοπικό θρίλερ-τυφλοσούρτης έχει βάλει τα πάντα, από την πλοκή μέχρι τους χαρακτήρες, στον αυτόματο πιλότο: ένας βετεράνος πράκτορας της Μοσάντ, του οποίου την αποτελεσματικότητα αμφισβητεί πλέον η υπηρεσία, αναλαμβάνει μαζί με έναν νεότερό του μια κρίσιμη αποστολή.

Στόχος τους είναι μια αινιγματική, γοητευτική γυναίκα και η σχέση της με πωλήσεις χημικών όπλων στη Συρία. Μάλιστα… Ακόμη και η τελική ανατροπή του φινάλε «φωνάζει» από την πρώτη σκηνή, οπότε υπάρχει κάτι σε όλα αυτά που δεν έχουμε ξαναδεί; Ίσως μόνο τη Μόνικα Μπελούτσι να βαριέται τόσο πολύ σε «είδα φως και μπήκα» δεύτερο ρόλο.

Ισραήλ, Βέλγιο, Μ. Βρετανία. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Δίκτυο Κατασκόπων

Spider in the Web
1,5
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Έραν Ρίκλις

Ένας βετεράνος πράκτορας της Μοσάντ, του οποίου την αποτελεσματικότητα αμφισβητεί πλέον η υπηρεσία, αναλαμβάνει μαζί με έναν νεότερό του μια κρίσιμη αποστολή. Στόχος τους μια αινιγματική γυναίκα και η σχέση της με πωλήσεις χημικών όπλων στη Συρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.