Το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης έρχεται στην Αθήνα

Για ένα τριήμερο αφιερωμένο στις καλύτερες μικρού μήκους των τελευταίων ετών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης έρχεται στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης ή THESS International Short Film Festival (TiSFF), όπως είναι ευρύτερα γνωστό, κάθε χρόνο συγκεντρώνει μέσα από εκατοντάδες ταινίες τις καλύτερες ελληνικές και διεθνείς μικρού μήκους ταινίες, τις οποίες παρουσιάζει σε ένα πλούσιο πρόγραμμα στους σινεφίλ του Βορρά.

Για τις επόμενες τρεις μέρες όμως (11-13/10) το φεστιβάλ έρχεται στον πάντα φιλόξενο κινηματογράφο Ίριδα (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας 55), όπου σε συνεργασία με τον Κινηματογραφικό Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) θα προβληθούν επιλεγμένες μικρού μήκους από τη 12η διοργάνωση του TiSFF το 2018, με ελεύθερη είσοδο.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ελληνικές συμμετοχές, με χαρακτηριστικές το βραβευμένο στις Κάνες «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου και το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.