Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου

Εικόνες από την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγους μήνες μετά την οσκαρική διαδρομή του με την "Ευνοούμενη", ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με μια νέα μικρού μήκους ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Με τίτλο "Nimic" και σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, η διάρκειας 12' ταινία αφορά έναν επαγγελματία τσελίστα ο οποίος ζει μια παράξενη εμπειρία στο μετρό, η οποία επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Ματ Ντίλον, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο "Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ" του Λαρς Φον Τρίερ, και την Δάφνη Πατακιά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως χρέη διευθυντή φωτογραφίας εκτελεί ο Ντιέγκο Γκαρσία, ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Απιτσατπόνγκ Βερεσεθακούλ ("Cemetery of Splendor") και Κάρλος Ρεϊγάδας ("Our Time").

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 1

Σχετικά με την ταινία ο Λάνθιμος δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμά που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες".

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 2

Με τη σειρά του ο Ντίλον αναφέρθηκε στο Λάνθιμο λέγοντας: "Είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης σαν τον Γιώργο να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες, έτσι ήμουν χαρούμενος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Στο Γιώργο αρέσει να ρισκάρει και να προσφέρει στο κοινό δύσκολα θέματα για να χωνέψει. Η δομή της ταινίας είναι πολύπλοκη, δεν είσαι πάντα σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ακόμα κι εγώ αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όταν ρωτούσα το Γιώργο να μου εξηγήσει απλώς με κοιτούσε χαμογελαστός. Πιστεύω προτιμά να "μιλούν" οι ταινίες για εκείνον".

Δείτε το τρείλερ του "Nimic":

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".