Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου

Εικόνες από την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγους μήνες μετά την οσκαρική διαδρομή του με την "Ευνοούμενη", ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με μια νέα μικρού μήκους ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Με τίτλο "Nimic" και σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, η διάρκειας 12' ταινία αφορά έναν επαγγελματία τσελίστα ο οποίος ζει μια παράξενη εμπειρία στο μετρό, η οποία επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Ματ Ντίλον, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο "Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ" του Λαρς Φον Τρίερ, και την Δάφνη Πατακιά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως χρέη διευθυντή φωτογραφίας εκτελεί ο Ντιέγκο Γκαρσία, ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Απιτσατπόνγκ Βερεσεθακούλ ("Cemetery of Splendor") και Κάρλος Ρεϊγάδας ("Our Time").

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 1

Σχετικά με την ταινία ο Λάνθιμος δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμά που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες".

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 2

Με τη σειρά του ο Ντίλον αναφέρθηκε στο Λάνθιμο λέγοντας: "Είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης σαν τον Γιώργο να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες, έτσι ήμουν χαρούμενος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Στο Γιώργο αρέσει να ρισκάρει και να προσφέρει στο κοινό δύσκολα θέματα για να χωνέψει. Η δομή της ταινίας είναι πολύπλοκη, δεν είσαι πάντα σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ακόμα κι εγώ αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όταν ρωτούσα το Γιώργο να μου εξηγήσει απλώς με κοιτούσε χαμογελαστός. Πιστεύω προτιμά να "μιλούν" οι ταινίες για εκείνον".

Δείτε το τρείλερ του "Nimic":

Φωτογραφίες και τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το CineDoc ανοίγει αυλαία με το ντοκιμαντέρ 'Τάκης.' για τον ιδρυτή του Takis Shelter

Με μια ταινία αφιερωμένη στη δύναμη της αγάπης προς τα ζώα και την ιστορία του Τάκη Προεστάκη, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc ξεκινά τη νέα του σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Το "Έχω Κάτι να Πω" επιστρέφει στα θερινά

Η φιλοσοφική κωμωδία του Στράτου Τζίτζη με τον Αντίνοο Αλμπάνη ξεκινάει από την Παρασκευή 19/9 και για οκτώ μέρες ένα roadshow στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Η απώλεια του οσκαρικού Ρόμπερτ Ρέντφορντ σηματοδοτεί τέλος εποχής

Ο εμβληματικός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Τα γεγονότα που καθόρισαν τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη 18/09

Όλα όσα καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες των open air και μη κινηματογράφων.

Ελληνικό box office: Το "Κάλεσμα 4" συνεχίζει ακάθεκτο

Οι τρομο-περιπέτειες της οικογένειας Γουόρεν εξακολουθούν να συναρπάζουν, την ώρα που το anime "Demon Slayer: Το Κάστρο του Απείρου" εντυπωσίασε με το άνοιγμά του και η αναζήτηση θεατών με "Συναισθηματική Αξία" αποδείχθηκε επιτυχής.

Δείτε την αφίσα του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στέφανος Ρόκος και Φωκίων Ξένος βρίσκονται πίσω από τα φετινά εικαστικά υλικά του θεσμού.