Σινεμά για δυνατά καρδιοχτύπια στο Movie Society

Στις τελευταίες μέρες του Μαρτίου, τα ραντεβού για σινεμά στο Odeon Όπερα είναι αφιερωμένα σε ταινίες με έντονη ερωτική ατμόσφαιρα.

Σινεμά για δυνατά καρδιοχτύπια στο Movie Society

Στις τελευταίες μέρες του Μαρτίου, τα ραντεβού για σινεμά στο Odeon Όπερα (29-31/3, 16.00) είναι αφιερωμένα σε ταινίες με έντονη ερωτική ατμόσφαιρα.

Η αρχή γίνεται με το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν «Σύντομη Συνάντηση» (1945), η κινηματογραφική μεταφορά του «Still Life» του Νόελ Κόνραντ. Στην ταινία παρακολουθούμε μια παντρεμένη γυναίκα η οποία βλέπει τη συμβατική ζωή της να ανατρέπεται πλήρως όταν ερωτεύεται κεραυνοβόλα έναν άγνωστο σε σταθμό τρένου. Η σχέση που αναπτύσσουν κορυφώνεται στο συναισθηματικά συντριπτικό τέλος που μένει αξέχαστο.

Ακολουθεί το βραβευμένο με δύο Όσκαρ φιλμ νουάρ «The Naked City» (1948) του Ζιλ Ντασέν. Δύο μπαρουτοκαπνισμένοι ντετέκτιβ στη Νέα Υόρκη, αναλαμβάνουν την υπόθεση μιας γοητευτικής γυναίκας που έχασε τη ζωή της υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ενώ αρχικά υποψιάζονται πως αυτοκτόνησε, σύντομα αποδεικνύεται πως πρόκειται για δολοφονία, το τραγικό αποτέλεσμα μιας βίαιης νύχτας.

Το τριήμερο προβολών ολοκληρώνεται με το υποτιμημένο διαμάντι του πρόσφατα εκλιπόντα Νίκολας Ρεγκ, με τίτλο «Η Δύναμη της Σάρκας» (1980). Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο διάσημος τραγουδοποιός Αρτ Γκαρφάνκελ, στο ρόλο ενός καθηγητή ψυχολογίας, ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία της συντρόφου του. Ο Ρεγκ εξερευνά τα όρια του πάθους και τις στρεβλώσεις της σεξουαλικής επιθυμίας με έναν τελείως εγκεφαλικό και αφηγηματικά πρωτότυπο τρόπο που σοκάρει.

Περισσότερες πληροφορίες

Cinobo Όπερα

Ακαδημίας 57

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.