Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΕΑΚ σας περιμένουν για να μάθετε τα πάντα για το σινεμά από βραβευμένους κινηματογραφιστές.

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το 7ο Film Factory (14-17/12), ο πετυχημένος ετήσιος εκπαιδευτικός θεσμός της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο Ωδείο Αθηνών (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης) με βραβευμένους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να επιμελούνται τα εργαστήριά και τα σεμινάριά του. Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και δωρεάν για το κοινό.

Σήμερα (14/12) η μέρα είναι αφιερωμένη στους σπουδαστές του Ωδείου, οι οποίοι θα μάθουν τα μυστικά τις υποκριτικής στο σινεμά και του casting. Συγκεκριμένα ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Τελτζίδης μαζί με τον σημαντικό διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Φρέντζο, έχουν ετοιμάσει μια ειδική άσκηση κινηματογραφικής υποκριτικής. Επιπλέον τρεις casting directors (Σωτηρία Μαρίνη, Μάκης Γαζής και Σοφία Δημοπούλου) θα κάνουν ένα διαδραστικό σεμινάριο για τη διαδικασία του casting με συμμετοχή των σπουδαστών του Ωδείου, που θα είναι όμως ανοιχτό στο κοινό.

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - εικόνα 1
Η Ελίνα Ψύκου

Τις αυριανές (15/12) εισηγήσεις ξεκινά ο ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, τον οποίο απολαύσαμε πρόσφατα στην ταινία «Ο Γιος της Σοφίας» (Ελίνα Ψύκου, 2017) , για να τον διαδεχθεί ένας ακόμα ηθοποιός, ο ταλαντούχος Ανδρέας Κωνσταντίνου. Ακολουθούν οι Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ, δύο από τους συντελεστές του CineDoc και παραγωγοί εξαιρετικών ντοκιμαντέρ όπως το «Dolphin Man» ( Λευτέρης Χαρίτος, 2017), για να κλείσει η μέρα με τη βραβευμένη δημιουργό Ελίνα Ψύκου.

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - εικόνα 2
Ο Τόμερ Χέιμαν

Στο πρόγραμμα της Κυριακής (16/12) ξεχωρίζει ο επίτιμος καλεσμένος του Film Factory Τόμερ Χέιμαν, βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει masterclass με τίτλο «Δημιουργώντας μια σχέση με τους χαρακτήρες ενός ντοκιμαντέρ». Τέλος, τη Δευτέρα (17/12) το Film Factory ολοκληρώνεται μελωδικά, με συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον Νίκο Κυπουργό.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Father Mother Sister Brother

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας για ένα μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα και μια ειρωνική, γλυκόπικρη ματιά στα μυστικά και ψέματα που συντηρούν το εύθραυστο σύγχρονο οικογενειακό οικοδόμημα. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/12/2025

Καποδίστριας

Ο Σμαραγδής, η Wikipedia και ακόμα ένα αγιογραφικό πορτρέτο μιας επιφανούς προσωπικότητας της ελληνικής ιστορίας, χρωματισμένο με έντονη θρησκευτικότητα, ξέχειλο πατριωτισμό και μελοδραματικό μανιχαϊσμό. | Powered by Uber.

Ο Έρωτας Γράφεται...

Συνταγογραφημένη ρομαντική κωμωδία με σκόρπιες καλές ιδέες κι ένα ταιριαστό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Σκηνοθετημένη όμως διεκπεραιωτικά, σαν διπλό τηλεοπτικό επεισόδιο. | Powered by Uber.

Μπομπ Σφουγγαράκης: Η Αναζήτηση του Τετραγωνοπαντελονή

Σπιρτόζικο χιούμορ, έξυπνες ατάκες και σινεφίλ αναφορές, σε μια θεαματική ανήλικη περιπέτεια κινηματογραφικών προδιαγραφών, πιστή στο πνεύμα της τηλεοπτικής σειράς. | Powered by Uber.

Γαλάζιο Μονοπάτι

Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο για ένα διαφορετικό… river movie αυτογνωσίας, το οποίο μεταχειρίζεται τα κλισέ του μαγικού ρεαλισμού με τρυφερότητα και ευαισθησία. | Powered by Uber.

The Loner

Ξεπερνώντας τον εαυτό του ("Ο Λέων της Πεντέλης", "Αλέξανδρος ο Μακεδών"), ο Τάκης Βογόπουλος υπογράφει το πιο άτεχνο και (αθέλητα;) αστείο σπαγγέτι γουέστερν του παγκόσμιου σινεμά. | Powered by Uber.

Συνέντευξη: Ο Τζιμ Τζάρμους μάς αφηγείται εναλλακτικές οικογενειακές ιστορίες

Ο πιο cool Αμερικανός σκηνοθέτης μιλάει για την τηλεόραση, την Νέα Υόρκη, τις ιταλικές μοτοσικλέτες και φυσικά το "Father Mother Sister Brother", το οποίο του χάρισε το Χρυσό Λιοντάρι του φεστιβάλ Βενετίας.