Άκου τη θετική φωνή, κλείσε τα αυτιά σου στις προκαταλήψεις

Το διήμερο «I’m Positive» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μιλά με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό για τον ιό του HIV.

Άκου τη θετική φωνή, κλείσε τα αυτιά σου στις προκαταλήψεις

Mε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα AIDS 2018, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το σύλλογο οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», διοργανώνουν το διήμερο ενημέρωσης και αποδοχής ενάντια στην προκατάληψη για τον ιό του HIV «I’m Positive» (21-22/11) με ελεύθερη είσοδο.

Στη διήμερη διοργάνωση έρχεται στο προσκήνιο η εμπειρία του HIV, δίνοντας το λόγο σε οροθετικά άτομα που συστήνονται και αφηγούνται τις εμπειρίες τους. Μεταξύ άλλων ραντεβού και δράσεων, στην τελετή έναρξης 4 άτομα που σχετίζονται με διαφορετικούς τρόπους με τον ιό, θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους με το κοινό. Παράλληλα, ειδικές συζητήσεις που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, έχουν σκοπό να συγκινήσουν, να αφυπνίσουν αλλά και να βοηθήσουν στην ταχύτερη κατάρριψη του στίγματος που συνοδεύει τα άτομα με τον ιό.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, όπως η ταινία «Vakuum» (Κριστίν Ρεπόντ, 2017), την Πέμπτη 22/11 στις 9 μ.μ., όπου η Μέρεντιθ, λίγο πριν την 35η επέτειο του γάμου της, ανακαλύπτει ότι είναι οροθετική. Μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να εκτεθεί στον ιό: από τον σύζυγό της. Την ίδια μέρα, στις 4 μ.μ, στο «Buddies» (Αρτούρ Μπρεσάν Τζούνιορ, 1985) παρακολουθούμε μία ταινία-ιστορικό ντοκουμέντο, που αποτυπώνει τους φόβους και, ταυτόχρονα, την ελπίδα του δημιουργού να αρθρώσει δημόσιο λόγο, σε μια εποχή που η ασθένεια θεωρούνταν «η πανούκλα των ομοφυλόφιλων».

i Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | 21-22/11 | Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή | Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.