Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2018 σύμφωνα με το Time

Πολλές οι εκπλήξεις στη λίστα του ιστορικού περιοδικού η οποία έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2018 σύμφωνα με το Time

Το ιστορικό περιοδικό Time ξεκινά το χορό των λίστών με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς με την κινηματογραφική κριτικό Στέφανι Ζάκαρεκ να αποκαλύπτει τις επιλογές της, χωρίς να λείπουν αρκετές εκπλήξεις.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2018 σύμφωνα με το Time - εικόνα 1
«The Favourite»

Όπως η ένατη θέση του «Bohemian Rhapsody» (Μπράιαν Σίνγκερ, 2018), της μουσικής βιογραφίας του Φρέντι Μέρκιουρι που δυσαρέστησε αρκετούς κριτικούς για τα εμφανή προβλήματά της. Από την άλλη, στην πέμπτη θέση βρίσκεται το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ στην κορυφή ανεβαίνει το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν που πρόσφατα συγκίνησε το κοινό του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2018 σύμφωνα με το Time - εικόνα 2
«Won’t You Be My Neighbor?»

Ακόμη, στη λίστα εντοπίζουμε ταινίες που δεν έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα, όπως το ντοκιμαντέρ «Won’t You Be My Neighbor?» για τον ιδιαίτερα αγαπητό στην Αμερική παρουσιαστή Φρεντ Ρότερζ, το οποίο έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων στο box office. Αντίστοιχα περιμένουμε ακόμα τη νέα ταινία του Μπάρι Τζένκινς («Moonlight») με τίτλο «If Beale Street Could Talk», η οποία φιγουράρει στην όγδοη θέση.

Το top-10 του Time

1. Roma του Αλφόνσο Κουαρόν
2. Won’t You Be My Neighbor? του Μόργκαν Νέβιλ
3. Ακρότητες του Πολ Σρέιντερ
4. Eighth Grade του Μπο Μπέρναμ
5. The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου
6. Can You Ever Forgive Me? της Μάριελ Χέλερ
7. Ένα Αστέρι Γεννιέται του Μπράντλεϊ Κούπερ
8. If Beale Street Could Talk του Μπάρι Τζένκινς
9. Bohemian Rhapsody του Μπράιαν Σίνγκερ
10. Πάντινγκτον 2 του Πολ Κινγκ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.