Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή

Το κλασικό σινεμά των Αμπελοκήπων ανοίγει καινούριο κεφάλαιο στον 79ο χρόνο λειτουργίας του.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή

Από το 1939 όταν και πρωτοάνοιξε ως θερινός, ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 αποτελεί σημείο αναφοράς πάνω στην πολύβουη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και σήμερα ανανεώνεται για να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της εποχής.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή - εικόνα 1

Αφού μεσολάβησαν τρεις μήνες εντατικών εργασιών στο εσωτερικό του, το ανακαινισμένο σινεμά πλέον λειτουργεί με δύο αίθουσες χωρητικότητας 370 και 280 θέσεων σε αμφιθεατρική διάταξη, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένες με ολοκαίνουρια συστήματα ψηφιακής προβολής και υψηλής ποιότητας ήχου dolby digital 7.1.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή - εικόνα 2

Ο κινηματογράφος έχει ανάψει τους ολοκαίνουριους προβολείς του από τις 11/10 και προσεχώς προγραμματίζει την προβολή ταινιών όπως το πολυαναμενόμενο «Suspiria» (Λούκα Γκουαντανίνο), το βραβευμένο με Χρυσή Κάμερα στο φεστιβάλ των Κανών «Girl» (Λούκας Ντόντ), και το «Beautiful Boy», το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη του «Ραγισμένα Όνειρα» Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ από το «Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου». Στα μελλοντικά σχέδια των ανθρώπων του κινηματογράφου βρίσκονται μεταξύ άλλων η φιλοξενία avant-premieres, διαλέξεων αλλά και φεστιβάλ.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή - εικόνα 3

Για το τέλος αφήνουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν του σινεμά... Προτού ανοίξει τις πόρτες του, στη θέση του υπήρχε μια μεγάλη μάντρα με τεράστιες ποσότητες ξύλων και κάρβουνων. Το 1939 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θερινός κινηματογράφος, ο οποίος βρισκόταν στο επίπεδο του πεζοδρομίου, και αποτελούταν από πάνινες καρέκλες, χαλικάκι και πράσινο σε όλο σχεδόν το εσωτερικό του. Περιστασιακά λειτούργησε και ως θέατρο – βαριετέ, ενώ στο πεζοδρόμιο τοποθετούνταν τραπέζια με καθίσματα για διερχόμενους πελάτες.

Το σινεμά κατεδαφίστηκε το 1964 όταν και αντικαταστάθηκε από το συγκρότημα πολυκατοικιών στου οποίου το ισόγειο στεγάζεται έκτοτε, και ευχόμαστε για πολύ καιρό ακόμα…

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.