Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18/10

Ο Ντάμιεν Σαζέλ στέλνει τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι, οι Ντακότα Τζόνσον, Τζεφ Μπρίτζες και Τζον Χαμ δίνουν ραντεβού σε ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο και ο Πάολο Σορεντίνο βιογραφεί το Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18/10

Ο Πρώτος Άνθρωπος

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ. Η πορεία του θρυλικού αστροναύτη από το 1961 έως το 1969, την περίοδο που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το διαστημικό της πρόγραμμα ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι.

Loro

Ο Πάολο Σορεντίνο βιογραφεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η πολυτάραχη ζωή του, η πληθωρική προσωπικότητα, τα σκάνδαλα και ο διεφθαρμένος περίγυρος του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, καλύπτοντας τα χρόνια μεταξύ 2006 και 2010.

Δύσκολες Ώρες Στο Ελ Ροαγιάλ

Θρίλερ μυστηρίου με τους Ντακότα Τζόνσον, Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Χαμ. Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν.

Το Τρίτο Έγκλημα

Δικαστικό δράμα του Χιροκάζου Κορεέντα. Ο δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε καταδικαστεί και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει την θανατική ποινή αν καταδικαστεί, όμως ο Σιγκεμόρι, καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Πόθος

Ισραηλινό δράμα του Σάβι Γκάμπιζον, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ένας ευκατάστατος πενηντάρης εργένης λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από την σύντροφο που είχε είκοσι χρόνια πριν, η οποία τον ενημερώνει πως όταν χώρισαν εκείνη ήταν έγκυος και κράτησε το παιδί, ένα πανέμορφο αγόρι.

Μενάσε Ένας Ξεχωριστός Άνθρωπος

Βραβευμένο δράμα με ήρωα έναν υπερορθόδοξο Εβραίο στο Μπρούκλιν. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Μενάσε, ένας πωλητής στο μπακάλικο της χασιδικής κοινότητας, αναγκάζεται από τον ραβίνο να δώσει το γιο του να ανατραφεί στην κοντινότερή του οικογένεια που έχει δυο γονείς. Κόντρα στην παράδοση, ο Μενάσε θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει στον ραβίνο και τους άνδρες γύρω του ότι είναι ικανός να μεγαλώσει το γιο του.

Peppermint

Περιπέτεια εκδίκησης με την Τζένιφερ Γκάρνερ. Η Ράιλι Νορθ είναι μια συνηθισμένη γυναίκα που βλέπει το σύζυγό της και την 10χρονη κόρη τους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια της. Όταν οι ένοχοι αθωώνονται από το διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης, εκείνη εκπαιδεύεται, μεταμορφώνεται σε αδίστακτη τιμωρό και παίρνει το νόμο στα χέρια της.

Το Ένστικτο της Επιβίωσης

Βρετανικό πυγμαχικό δράμα. Κατά την διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά ξεκινά ο πραγματικός αγώνας, καθώς έχει χάσει τη μνήμη του και καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι.

Κτήνος

Δραματικό θρίλερ με φεστιβαλική καριέρα. Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.