Ο Φοίβος Δεληβοριάς ambassador του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο αγαπημένος μουσικός αναλαμβάνει το πόστο του πρεσβευτή της Αγοράς του θεσμού.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ambassador του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μια νέα πρωτοβουλία παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην 59η χρονιά του (1-11/11), η οποία φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά το κοινό και τους επαγγελματίες του σινεμά με το τμήμα της Αγοράς.

Ο αγαπημένος μουσικός και δηλωμένος σινεφίλ Φοίβος Δεληβοριάς θα εκτελέσει μόνο για φέτος και αποκλειστικά για το φεστιβάλ χρέη ambassador. Η νεοσύστατη αυτή θέση αφορά στην ουσία την προώθηση και την ανάδειξη των εργασιών της Αγοράς, με στόχο να την ενδυναμώσει.

Για το λόγο αυτό ο Φοίβος Δεληβοριάς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Αγοράς (3-10/11), ώστε να φέρει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ, με την ελληνική κινηματογραφική πραγματικότητα και να απονείμει τα βραβεία του τμήματος.

Στο 59ο φεστιβάλ μας περιμένουν επίσης ένα άχαστο φιλμικό έπος αλλά και 3 αφιερώματα σε μοναδικούς δημιουργούς.

Δείτε επίσης παρακάτω την καταπληκτική φετινή αφίσα που θα κοσμεί τους χώρους του φεστιβάλ, αλλά και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ambassador του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/01/2026

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.