Φεστιβάλ

Ένα φιλμικό έπος έρχεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Από -

10 χρόνια γυρισμάτων σε 3 ηπείρους χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το διάρκειας 14 ωρών «The Flower» του Μαριάνο Γινάς, στο οποίο εκτυλίσσονται 6 διαφορετικές ιστορίες και θα έχουμε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουμε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1-11/11).

banner

Σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που απαίτησε ο σκηνοθέτης, η ταινία θα προβληθεί σε τρία μέρη, διάρκειας 4, 5 και 6 ώρες το καθένα. Το φεστιβάλ όμως θα παρουσιάσει επίσης στη δεύτερη προβολή της ολόκληρη την ταινία, και τις 14 ώρες δηλαδή, σε μια ημέρα η οποία θα καταγραφεί ως πραγματικό κινηματογραφικό γεγονός.

Στο «The Flower» συνδυάζονται σχεδόν όλα τα γνωστά κινηματογραφικά στιλ σε μια πληθωρική αφήγηση, τα κεφάλαια της οποίας έχουν ως μόνη σύνδεση τις τέσσερις πρωταγωνίστριες που αλλάζουν διαρκώς ρόλους και χρονικές περιόδους. Η υπερφυσική κατάρα μιας μούμιας, το απρόσμενο ριμέικ μιας κλασικής γαλλικής ταινίας του Ρενουάρ και μια μυστική κοινωνία που ψάχνει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής, είναι μερικά από τα επεισόδια που χτίζουν αυτή την ανεπανάληπτη φιλμική εμπειρία.

Ο σκηνοθέτης Μαριάνο Γινάς δήλωσε για την ταινία: «Η εμπειρία είναι η ίδια η ταινία. Η ιδέα είναι ότι μια ταινία πρέπει να είναι μια σειρά από ταινίες. Μέσα από όσα συνεισφέρουν τα avatars –οι ηθοποιοί- αυτού του project, μπορεί κανείς να δει τελικά το αληθινό πρόσωπο των τεσσάρων πρωταγωνιστριών να λάμπει μέσα από την ομίχλη της μυθοπλασίας», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το έργο.»

Την ταινία επέλεξε ο νέος guest programmer του φεστιβάλ Ντένις Λιμ, γνωστός στο εξωτερικό κριτικός κινηματογράφου και διευθυντής προγράμματος στο Film Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

banner

Σχετικά Θέματα