Κρίστοφερ & Γουίνι

1

Η live action μεταφορά των περιπετειών των αγαπημένων λογοτεχνικών ηρώων γίνεται με νοσταλγία, αλλά δίχως την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα που θα την απεγκλώβιζαν από ασφαλή κλισέ και υπεραισιόδοξα ανθρωπιστικά μηνύματα.

Κρίστοφερ & Γουίνι

Η live action μεταφορά των περιπετειών των αγαπημένων λογοτεχνικών ηρώων γίνεται με νοσταλγία, αλλά δίχως την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα που θα την απεγκλώβιζαν από ασφαλή κλισέ και υπεραισιόδοξα ανθρωπιστικά μηνύματα.

Κρίστοφερ & Γουίνι - εικόνα 1

Ο μαγικός κόσμος του Κρίστοφερ Ρόμπιν και του Αρκούδου Γουίνι­ έχει συντροφεύσει δεκάδες γενιές­ από τη στιγμή που εμπνεύστηκε τις περιπέτειές τους ο συγγραφέας­ Αλεξάντερ Άλαν Μιλν. Η δημοφιλία των χαρακτήρων του συνεχίστηκε στην κινηματογραφική οθόνη χάρη στην Disney, η οποία τώρα δοκιμάζει μια live action παραγωγή, στην οποία ο Κρίστοφερ Ρόμπιν είναι ένας σκυθρωπός, σκληρά εργαζόμενος πατέρας που έχει ξεχάσει τους παιδικούς του φίλους.

Η δοκιμασία του να αντιληφθεί ποια είναι τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν στη ζωή περνάει μέσα από μια πλοκή στο κλασικό ύφος της Disney, η οποία εναρμονίζεται­ με ασφαλή κλισέ, χωρίς να αφήνει­ χώρο σε νέες ιδέες. Η ενδιαφέρουσα ψυχολογία των λούτρινων συντρόφων του Ρόμπιν δεν εξερευνάται καθόλου, αντ’ αυτού απεικονίζονται άχρωμα να τον προτρέπουν να «αδράξει τη μέρα» με ατάκες που θυμίζουν υπεραισιόδοξα χαϊκού. Ο σκηνοθέτης Μαρκ Φόρστερ, ο οποίος στο παρελθόν τα πήγε περίφημα με το μύθο του Πίτερ Παν («Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ»), διαθέτει την καρδιά αλλά όχι την έμπνευση για κάτι αξιομνημόνευτο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD ENTERTAINMENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίστοφερ & Γουίνι

Christopher Robin
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μαρκ Φόρστερ

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν είναι πια ένας σκυθρωπός, εργαζόμενος πατέρας κι έχει ξεχάσει τον Γουίνι το Αρκουδάκι και το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων μέχρι τη στιγμή που οι δυο τους ξανασυναντιούνται ξαφνικά και μαζί θα αναζητήσουν τη χαμένη φαντασία του πρώτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.