Μη Φέρνεις Λουλούδια

2

Το στιλιζάρισμα και το σκηνοθετικό νεύρο στις σκηνές δράσης να καταφέρνουν να καμουφλάρουν για λίγο τις σεναριακές ευκολίες, όμως το φιλμ παίρνει μια αψυχολόγητη μελοδραματική στροφή με ένα εκβιαστικά συναισθηματικό φινάλε.

Μη Φέρνεις Λουλούδια

Μπορεί στο πρώτο (σχετικά) καλό μέρος της ταινίας το στιλιζάρισμα, το σκηνοθετικό νεύρο και η άρτια φωτογραφία στις σκηνές δράσης να καταφέρνουν να καμουφλάρουν για λίγο τις σεναριακές ευκολίες (υπερβολές, απίθανες συμπτώσεις κ.λπ.). Στο δεύτερο μέρος όμως το φιλμ παίρνει μια αψυχολόγητη μελοδραματική στροφή, όπου τα πάντα υπηρετούν τυφλά το σενάριο του «καταραμένου έρωτα», με ένα εκβιαστικά συναισθηματικό φινάλε.

Μη Φέρνεις Λουλούδια - εικόνα 1

Μετά το οσκαρικό ντεμπούτο του («Bullhead») κι ένα μάλλον αδιάφορο κινηματογραφικό πέρασμα από την Αμερική («Συγκάλυψη»), ο Βέλγος στιλίστας Μίκαελ Ρόσκαμ επιστρέφει στην πατρίδα του για να γυρίσει ένα φιλόδοξο φιλμ που συνδυάζει στοιχεία heist movie και (βαριού) ερωτικού δράματος. Και πάλι έχει για πρωταγωνιστή τον συμπατριώτη του Ματίας Σένερτς, τον οποίο εδώ κάνει ζευγάρι με την Αντέλ Εξαρχόπουλος, σε μια απόλυτα σέξι βελγο-γαλλική ερμηνευτική σύμπραξη. Το πρωτοκλασάτο ντουέτο υποδύεται τον Τζίνο (Τζίτζι) και την Μπενεντίκτ (Μπίμπι) αντίστοιχα, δύο ανθρώπους που ζουν στα όρια –με το δικό του τρόπο ο καθένας– και που η μοίρα τους ένωσε.

Εκείνη είναι ραλίστρια και στέλεχος στην επιχείρηση του πατέρα της κι εκείνος έχει σχέσεις με τον βελγικό υπόκοσμο. Ένα τρελό πάθος γεννιέται ανάμεσά τους στο (σχετικά) καλό πρώτο μέρος της ταινίας, στο οποίο το στιλιζάρισμα, το σκηνοθετικό νεύρο και η άρτια φωτογραφία στις σκηνές δράσης καταφέρνουν να καμουφλάρουν για λίγο τις σεναριακές ευκολίες (υπερβολές, απίθανες συμπτώσεις κ.λπ.). Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, το φιλμ παίρνει μια αψυχολόγητη μελοδραματική στροφή, όπου τα πάντα υπηρετούν το σενάριο του «καταραμένου έρωτα», με ένα εκβιαστικά συναισθηματικό φινάλε.

Βέλγιο, Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη Φέρνεις Λουλούδια

Le Fidèle / Racer and the Jailbird
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 130 '
  • Μάικλ Ρόσκαμ

Η Μπενεντίκτ (Μπίμπι) είναι ραλίστρια και στέλεχος στην επιχείρηση του πατέρα της. Ο Τζίνο (Τζίτζι) είναι μπλεγμένος με τον βελγικό υπόκοσμο. Ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, με την οριακή σχέση τους να παίρνει μια τρελή, ανεξέλεγκτη τροπή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.