10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man

Όλες οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πρέπει να μάθετε πριν δείτε το σίκουελ «Ο Ant-Man και η Σφήκα».

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man

Όλες οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πρέπει να μάθετε πριν δείτε το σίκουελ «Ο Ant-Man και η Σφήκα».

10. Ο Έντγκαρ Ράιτ στην εξώπορτα

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 1

Ο σκηνοθέτης ταινιών όπως τα «Baby Driver» (2017) και «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην» (2010), είναι μεγάλος οπαδός του Ant-Man για αυτό και ανέλαβε προσωπικά την παραγωγή της πρώτης ταινίας του υπερήρωα. Το 2003 πρότεινε την ιδέα μιας «περιπετειώδους κωμωδίας με εφέ και δράση» στην Marvel η οποία μάλιστα την ενέκρινε, και ο Ράιτ έπιασε αμέσως δουλειά. Το 2014 όμως, με τα γυρίσματα να μην απέχουν πολύ από το να πραγματοποιηθούν, ο σκηνοθέτης εγκατέλειψε την παραγωγή επικαλούμενος «καλλιτεχνικές διαφορές» με την Disney. Παρόλα αυτά ένα σημαντικό κομμάτι του σεναρίου που είχε γράψει χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ταινία.

9. Πέιτον Ριντ επί 2

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 2

Εν τέλει την τελευταία στιγμή κλήθηκε ο σκηνοθέτης Πέιτον Ριντ για να καλύψει τη θέση του Ράιτ. Ο Ριντ στο παρελθόν είχε υπογράψει ρομαντικές κομεντί όπως τα «Ναι σε Όλα» (2008) και «Τα Χαλάσαμε» (2006), κριθείς όμως εκ του αποτελέσματος, στο «Ant-Man» (2015) δεν τα πήγε και άσχημα... Η ταινία έτυχε θερμής υποδοχής από τους οπαδούς και σημαντική μερίδα των κριτικών, ανοίγοντας το δρόμο στον Ριντ για τη σκηνοθετική καρέκλα του σίκουελ «Ο Ant-Man και η Σφήκα».

8. Σκοτ Λανγκ αντί δρ. Χανκ Πιμ

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 3

Στο πρωτότυπο ο Πιμ, τον οποίο στην ταινία ενσαρκώνει ο Μάικλ Ντάγκλας, είναι ο αρχικός Ant-Man που μπορεί να αναπτύσσει πολλές διαφορετικές προσωπικότητες. Σε μία από αυτές όμως συμπεριφέρεται βίαια απέναντι στην κοπέλα του, για αυτό και οι παραγωγοί επέλεξαν να επικεντρωθούν στον Σκοτ Λανγκ (Πολ Ραντ), με τον Πιμ να εμφανίζεται ως ο μέντοράς του.

7. Μπόρομιρ, Τζέιμς Μποντ ή Ουίνστον Τσόρτσιλ;

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 4

Για το ρόλο του δρ. Χανκ Πιμ είχαν εξεταστεί οι περιπτώσεις των: Σον Μπιν, που έμεινε αξέχαστος ως Μπόρομιρ στο «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (2001, Πίτερ Τζάκσον), Πιρς - πράκτωρ 007 - Μπρόσναν και Γκάρι Όλντμαν. Ο τελευταίος απέσπασε φέτος το πρώτο του Όσκαρ ενσαρκώνοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στην ταινία «Η πιο Σκοτεινή Ώρα» (2017, Τζο Ράιτ).

6. Χαρτί vs. Πανί

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 5

Η κόρη του δρ. Πιμ, Χόουπ (Εβάντζελιν Λίλι), στα κόμιξ εμφανίζεται ως ένας χαρακτήρας στα όρια του κακού που δρα ενάντια στον πατέρα της, τον οποίο και μισεί. Στις ταινίες όμως το ταμπεραμέντο της είναι περισσότερο ηρωικό και αντιδρά με σύνεση και λογική.

5. Εβάντζελιν Λίλι ή Τζέσικα Τσαστέιν;

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 6

Η Λίλι κατάφερε να ταυτιστεί με την ηρωίδα της, στα σχέδια των δημιουργών όμως υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να πάρει το ρόλο η Τζέσικα Τσαστέιν. Η φλογερή κοκκινομάλλα όμως αρνήθηκε την πρότασή τους καθώς είχε ήδη προγραμματίσει γυρίσματα σε άλλες παραγωγές.

4. Ant-Man vs. Ghost

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 7

Στο δεύτερο τρέιλερ του «Ο Ant-Man και η Σφήκα» βλέπουμε τον Πολ Ραντ να μάχεται ενάντια στην Ghost (Χάνα Τζον-Κάμεν), κάτι που όμως δε συμβαίνει ποτέ στα κόμιξ.

3. Εισβολή μυρμηγκιών

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 8

Οι εκκωφαντικές κιθάρες του κομματιού «Ants Invasion» των new wave ηρώων Adam and the Ants ακούγονται στο πρώτο τρέιλερ για το σίκουελ.

2. «...and there's a tank»

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 9

Σε μια από τις εντυπωσιακότερες σκηνές δράσης του «Ant-Man» ένα τανκ διαπερνά το κτίριο της εταιρίας Πιμ και προσγειώνεται στο έδαφος. Το τανκ που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα πλήρως λειτουργικό T-34-85 της Σοβιετικής Ένωσης, που είχε σταλεί στις ΗΠΑ από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1991 ως ένδειξη καλής θέλησης. Η παραγωγή το είχε στη διάθεσή της για 19 μέρες.

1. Η «εμφάνιση» του «Star Wars»

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον super hero Ant-Man - εικόνα 10

Οι ήχοι της στολής του Yellowjacket (Κόρεϊ Στολ) όταν πυροβολούν τα λέιζερ της είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς ενός πολεμικού οχήματος AT-AT του «Star Wars». Η Disney είναι ιδιοκτήτρια τόσο της Marvel όσο και των δικαιωμάτων του «Star Wars», έτσι αυτό το κινηματογραφικό δάνειο ήταν εύκολο να συμφωνηθεί...

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ant-Man και η Σφήκα

Ant-Man and the Wasp
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Πέιτον Ριντ

Μετά τα γεγονότα του «Εμφυλίου Πολέμου» μεταξύ των υπερηρώων, ο Στίβεν Λανγκ βρίσκεται σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό. Μια καινούργια αποστολή, όμως, η οποία έχει να κάνει με το παρελθόν της Χόουπ και του δόκτορα Πιμ, τον αναγκάζει να επανέλθει στη δράση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.