Κριτική

Ο Ant-Man και η Σφήκα

Από -

Ακόμη πιο χιουμοριστική και σεναριακά άναρχη σε… σουρεαλιστικό βαθμό συνέχεια των χαριτωμένα ανόητων περιπετειών ενός από τους συμπαθέστερους ήρωες της Marvel.

Αν δεν είστε από τους φανατικούς των superhero movies και άριστος γνώστης της χρονολογικής εξέλιξης του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, μην αγχώνεστε. Οι παραγωγοί και σεναριογράφοι του franchise ελέγχουν απόλυτα το χωροχρόνο των κατορθωμάτων κάθε μέλους της ομάδας των «Εκδικητών», αλλά και του Ant-Man, του μοναδικού μαζί με τον Hawkeye γνωστού υπερήρωα ο οποίος απουσίαζε από τη θεαματική σύναξη του προηγούμενου Απριλίου. Γιατί; Αφενός διότι η δική του ταινία θα έκανε πρεμιέρα στα σινεμά μόλις δυο μήνες αργότερα, αφετέρου διότι ο Στίβεν Λανγκ βρίσκεται σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό. Μετά τα γεγονότα του «Εμφυλίου Πολέμου», ο μικροσκοπικότερος των σωτήρων του σύμπαντος μπορεί να γλίτωσε τη φυλακή, είναι όμως καταδικασμένος για δυο χρόνια να μην μπορεί να βγει από το σπίτι του, με το FBI να τον έχει υπό στενή παρακολούθηση. Μια παράξενη ενόρασή του όμως, η οποία έχει να κάνει με την Τζάνετ Βαν Ντάιν, γυναίκα του δόκτορα Πιμ και μητέρα της Χόουπ, θα τον φέρει ξανά σε μυστική επαφή με τους πρώην συντρόφους του, οι οποίοι δεν θέλουν τώρα ούτε να τον δουν. Αλλά επειδή αυτό που συνέβη ίσως να αφορά σε μήνυμα της χαμένης στον κβαντικό μικρόκοσμο Τζάνετ προς την οικογένειά της, το πρώην ερωτευμένο ζευγάρι και ο εγωκεντρικός «πεθερός» επανενώνονται για να λύσουν το αίνιγμα.

Τα προβλήματα του πρωταγωνιστικού τρίο δεν έχουν να κάνουν φυσικά μόνο με τους επικίνδυνους νόμους της υποατομικής πραγματικότητας, αλλά και με αυστηρά χρονικά deadlines, αδίστακτους εμπόρους προηγμένης τεχνολογίας και έναν εχθρό-φάντασμα, ο οποίος εμφανίζεται κι εξαφανίζεται κατά βούληση. Σ’ όλα αυτά προσθέστε μια αφελέστατη επιστημονικοφανή επεξήγηση των όσων συμβαίνουν και έναν αδιάκοπο χαβαλέ, τον οποίο συντηρούν οι αυξομειώσεις μεγεθών των ηρώων, οι cool ατάκες του Λανγκ και οι παλαβιάρηδες σεκιουριτάδες φίλοι του («η Γιαγιά-Μπάμπω!»), και έχετε μια ακόμα πιο χιουμοριστική και σεναριακά άναρχη σε… σουρεαλιστικό βαθμό συνέχεια των χαριτωμένα ανόητων περιπετειών μιας από τις συμπαθέστερες φιγούρες της Marvel.

Ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Πέιτον Ριντ και οι πέντε συνσεναριογράφοι (ανάμεσά τους ο ίδιος και ο πρωταγωνιστής Πολ Ραντ) μένουν πιστοί στη διασκεδαστικότατη φόρμουλα του μικρομέγαλου ήρωα των Σταν Λι, Λάρι Λίμπερ και Τζακ Κίρμπι, σπρώχνοντας τη σινεφίλ απενοχοποίησή τους στα άκρα, με σωτήρια –για μια συνταγή που αρχίζει να κουράζεται– αποτελέσματα. Όσο για τη σύνδεση του μοναχικού σε σχέση με την υπόλοιπη υπερπαρέα Ant-Man, η απαραίτητη post credit σκηνή του φιλμ καταφέρνει να μας επαναφέρει στον κόσμο της Marvel με έναν απροσδόκητο και πραγματικά αγωνιώδη τρόπο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης