Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ

Ανατρέχουμε στις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του οσκαρικού ηθοποιού ενόψει της εμφάνισης του ως Πάμπλο Εσκομπάρ στο «Αγαπώντας τον Πάμπλο».

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ

Η καριέρα του Χαβιέ Μπαρδέμ είχε αξιοθαύμαστη εξέλιξη από την αρχή της στα μέσα των ‘80s έως σήμερα, που ενσαρκώνει τον «βασιλιά της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ στο «Αγαπώντας τον Πάμπλο» του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.

Απόγονος μιας οικογένειας με μακρά παράδοση στο ισπανικό σινεμά, ο φωτογενής ηθοποιός ξεχώρισε από νωρίς στο σινεμά χάρη στις χαρακτηριστικές συμμετοχές του στις ερωτικά φορτισμένες ταινίες του Μπίγκας Λούνα («The Ages of Lulu», «Χαμόν Χαμόν») αλλά και στα «Ψηλά Τακούνια» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Σήμερα κινείται με την άνεση ενός διεθνούς σταρ πρώτης γραμμής, επιλέγοντας προσεκτικά τις παραγωγές που θα συμμετάσχει, εξακολουθώντας να στιγματίζει με την ερμηνεία του τους χαρακτήρες που ενσαρκώνει. Έτσι θα τον βρούμε από τη μία να κλέβει τις καρδιές των Σκάρλετ Γιόχανσον και Ρεμπέκα Χολ στο «Vicky Cristina Barcelona» (Γούντι Άλεν, 2008) και από την άλλη, να πρωταγωνιστεί σε τολμηρά arthouse πονήματα όπως το «μητέρα!» (2017) του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ;

5. «Skyfall» (Σαμ Μέντες, 2012)

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ - εικόνα 1

Αδιαπραγμάτευτα ο πιο εκκεντρικός εχθρός του Τζέιμς Μποντ στο κατασκοπευτικό franchise, ο Μπαρδέμ προσέδωσε στο χαρακτήρα του Σίλβα όχι μόνο ένα… αξέχαστο κούρεμα, αλλά και ένα διεστραμμένο αισθησιασμό συνδυασμένο με τη μοχθηρότητα που αρμόζει σε έναν αντίπαλο του πράκτορα 007.

4. «Biutiful» (Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, 2010)

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ - εικόνα 2

Η ταινία που χάρισε την τελευταία ως σήμερα υποψηφιότητα για Όσκαρ στον Ισπανό, ο οποίος «κουβαλά» με την ερμηνεία του την αφήγηση, χάρη στο τρομερά μελαγχολικό και έντονα συναισθηματικό παίξιμό του, ενσαρκώνοντας έναν μικροαπατεώνα με ελάχιστους μήνες ζωής.

3. «Η Θάλασσα Μέσα μου» (Αλεχάντρο Αμεναμπάρ, 2004)

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ - εικόνα 3

Η πιο δραματική και συγκινητική ερμηνεία του Μπαρδέμ, ένα σπαρακτικό φιλμ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του παραπληγικού Ραμόν Σαμπέδρο ο οποίος όντας κλινήρης για 30 χρόνια διεκδίκησε το δικαίωμά του στην ευθανασία. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης και καθιέρωσε τον Μπαρδέμ ως ηθοποιό διεθνούς κλάσης.

2. «Πριν Πέσει η Νύχτα» (Τζούλιαν Σνάμπελ, 2000)

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Χαβιέ Μπαρδέμ - εικόνα 4

Ένας ακόμα υπαρκτός χαρακτήρας και η πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ, με τον Μπαρδέμ να κλέβει την παράσταση ως ο γκέι ποιητής Ρεϊνάλντο Αρένας, ο οποίος αφού εκδιώχθηκε από την Κούβα έφτασε το 1980 στις ΗΠΑ, για να γνωρίσει την άσχημη πλευρά της «χώρας της ελευθερίας».

1. «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» (Τζόελ και Ίθαν Κοέν, 2007)

Ανατριχιαστικός σε κάθε σκηνή του, με επιβλητική παρουσία γεμάτη ένταση σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και ασυγκράτητα βίαιος, ο Μπαρδέμ δίνει ρεσιτάλ στην ταινία των Κοέν, κερδίζοντας επάξια το μοναδικό του Όσκαρ μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.