Η Δράμα αποκτά σχολή κινηματογράφου

Το φεστιβάλ μικρού μήκους της πόλης και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά, ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την πραγματοποίηση του σχεδίου.

Η Δράμα αποκτά σχολή κινηματογράφου

Η παρουσία και σημασία του φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια ενδυναμώνονται θεαματικά με την ανακοίνωση της δημιουργίας προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών στην πόλη.

Η Δράμα αποκτά σχολή κινηματογράφου - εικόνα 1

Την απόφαση αυτή αποκάλυψε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνικών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφτηκε τη Δράμα, δηλώνοντας πως «Θεωρούμε πως στη νέα εποχή, η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι που κάνουμε ήδη».

Η Δράμα αποκτά σχολή κινηματογράφου - εικόνα 2

Συγκεκριμένα υπεγράφη μνήμονιο συνεργασίας ανάμεσα στο φεστιβάλ και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με το πρώτο να αναλαμβάνει τη φιλοξενεία του πρακτικού σκέλους των σπουδών. Ο χώρος που προβλέπεται για αυτήν τη χρήση είναι η Καπναποθήκη, η οποία αγοράστηκε από το φεστιβάλ το 2000 και προορίστηκε αρχικά για να στεγάσει τις υποδομές του.

Η Δράμα αποκτά σχολή κινηματογράφου - εικόνα 3
(Από α -> δ) Αντώνης Παπαδόπουλος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας), Νίκος Παππάς (Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης), ο Χριστόδουλος Μαμσάκος (Δήμαρχος Δράμας), Αργύρης Πατακάκης (Αντιπεριφερειάρχης Δράμας), και Βασίλης Καρδάσης (Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου)

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου:

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ν. Παππάς: «Θεωρούμε πως στη νέα εποχή, η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι που κάνουμε ήδη».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει:

Την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).
Τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.
Τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών.
Την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Σταθερός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την ελληνική Περιφέρεια και τους ανθρώπους της. Θεωρούμε πως στη νέα εποχή, η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι κάνουμε ήδη.

Η Δράμα έχει το πλεονέκτημα του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, πάνω στο οποίο “χτίζουμε” την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης με την ίδρυση της Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων αλλά και του Πρότυπου Ψηφιακού Κέντρου για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού της περιοχής.

Μετά τη σημερινή μας συμφωνία, θα πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε και να αναφέρουμε την πόλη ως ακριτική. Η Δράμα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κέντρο στον τομέα των οπτικοακουστικών για όλη την Ευρώπη».

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ανέφερε: «Σήμερα, το όνειρο της πόλης παίρνει σάρκα και οστά. Η Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, με τη συνεργασία του ΕΑΠ, και το Πρότυπο Ψηφιακό Κέντρο από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης, την αναβαθμίζουν. Η Δράμα, πλέον, γίνεται σημείο αναφοράς των κινηματογραφικών σπουδών διεθνώς και αναδεικνύεται σε πόλο έλξης για τον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των τεχνών στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, τόνισε: «Η Δράμα έχει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα, διαθέτει ένα ισχυρό brand name στη φιλοξενία του κινηματογράφου. Εμείς θα εργαστούμε ώστε να το αξιοποιήσουμε και να το προωθήσουμε περαιτέρω. Το ΕΑΠ ιδρύει παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Δράμα, άμεσα διοργανώνει διεθνές συνέδριο κινηματογράφου και ξεκινά συνεργασία με δημιουργούς και ακαδημαϊκούς. Το εγχείρημά μας έχει προοπτική, στόχο και έμπνευση».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευσαν ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας.»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Zoe Kravitz, a Catwoman we love

Υπέροχη ηθοποιός, υπέροχο πλάσμα.

01/12/2022

Οι ταινίες που μίλησαν ανοιχτά για το Aids

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV σήμερα κι αυτά είναι τα φιλμ που "νίκησαν" τη μάστιγα του αιώνα.

Ο νέος Τζέιμς Μποντ ίσως είναι ηθοποιός της Marvel

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ηθοποιός έχει ήδη περάσει από δοκιμαστικό.

Η Νύχτα της 12ης

Κινηματογραφικά ορθογραφημένο και σεναριακά στιβαρό αστυνομικό θρίλερ. Ένα "Zodiac" αλά γαλλικά, το οποίο περιγράφει διεισδυτικά τις απωθημένα βίαιες, πατριαρχικές δομές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

Δεν Είσαι η Μητέρα μου

Ρεαλισμός και φαντασία συνδιαλέγονται με υπόγεια ένταση, καθώς φολκλορικοί μύθοι και ψυχολογικές διαταραχές μετατρέπουν μια ιστορία ενηλικίωσης σε ατμοσφαιρικό, αλλά βραχυκυκλωμένο στην κορύφωσή του θρίλερ τρόμου.

Η Μεγάλη Ρήξη

Ένα ζευγάρι και μια χώρα κομμένοι στα δυο. Μια εύκολη πολιτικοινωνική αλληγορία (υποψήφια για έξι Σεζάρ) που διασώζεται χάρη στο χιούμορ και τις απολαυστικές ερμηνείες.