Με Αγάπη, Σάιμον

2,5

Ρομαντική κομεντί με μοντέρνο ύφος και διάθεση για εναλλακτική διαδρομή προς την ενηλικίωση, πιστή όμως σε όλα τα ζαχαρωμένα κλισέ.

Με Αγάπη, Σάιμον

Ρομαντική κομεντί με μοντέρνο ύφος και διάθεση για εναλλακτική διαδρομή προς την ενηλικίωση, πιστή όμως σε όλα τα ζαχαρωμένα κλισέ που ωραιοποιούν τις χολιγουντιανές ερωτικές ιστορίες.

Με Αγάπη, Σάιμον - εικόνα 1

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 2018 και αυτή να είναι η δεύτερη χρονιά προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, το Χόλιγουντ όμως βρίσκεται ακόμη στην εποχή Ομπάμα. Κάτι όχι απαραίτητα κακό, με την έννοια πως οι φιλελεύθερες πεποιθήσεις δίνουν ευκολότερα διέξοδο σε ιδέες οι οποίες υπερασπίζονται μαχητικά –έως και κραυγαλέα– τη διαφορετικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχεδόν πάντα με πολιτικά ορθό τρόπο. Και με μια συνταγογραφημένη κινηματογραφική φόρμουλα όταν μιλάμε για ταινίες είδους, όπως μια ρομαντική κομεντί σαν το «Με Αγάπη, Σάιμον». Αυτή είναι η ιστορία ενός ευαίσθητου 17χρονου, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν πως είναι γκέι. Όταν το ανακαλύπτει ένας συμμαθητής του, διαβάζοντας τα μέιλ που ανταλλάσσει με έναν ανώνυμο συνομήλικό του που έχει ερωτευτεί, αρχίζει να τον εκβιάζει. Ο Σάιμον κάνει τα πάντα για να μη μαθευτεί η αλήθεια, καταλαβαίνει όμως πως αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να την αντιμετωπίσει δημόσια.

Με Αγάπη, Σάιμον - εικόνα 2

Αποτυπώνοντας τα άγχη περί σεξουαλικής και όχι μόνον ταυτότητας μιας ολόκληρης γενιάς, η ψυχολόγος Μπέκι Αλμπερτάλι γνώρισε το 2012 μεγάλη εκδοτική επιτυχία με το πικάντικα γραμμένο μυθιστόρημα «Simon vs. the Homo sapiens agenda». Μέσα από τις σελίδες της, τις οποίες διασκευάζουν σεναριακά οι τηλεοπτικοί Ελίζαμπεθ Μπέργκερ - Άιζακ Άπτακερ, η ενηλικίωση παρουσιάζεται σαν μια επώδυνη μεν, χαριτωμένη δε περιπέτεια, σε μια σύγχρονη Αμερική έτοιμη να αγκαλιάσει παθιασμένα τη δια­φορετικότητα. Τα διαρκή εμπόδια που βρίσκει μπροστά του ο Σάιμον στην προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί, πέρα από διασκεδαστικά, αποδεικνύονται τελικά –δραματική αδεία– διογκωμένα και περισσότερο ψυχολογικού παρά κοινωνικού (και πρακτικού) τύπου.

Προτού καν φτάσουμε στους γεμάτους εξωπραγματική κατανόηση γονείς, το περιβάλλον του ήρωά μας δεν είναι παρά μια φιλελεύθερη όαση έτοιμη να εξοστρακίσει οποιαδήποτε... τραμπική –φαλλοκρατική, σεξιστική και μισαλλόδοξη– συμπεριφορά, σε μια κομεντί με μοντέρνο, πολιτικά προοδευτικό ύφος και διά­θεση για εναλλακτική διαδρομή προς τον αληθινό μας εαυτό, πιστή όμως σε όλα τα (ακόμη και σκηνοθετικά) φωτεινά κλισέ που ωραιοποιούν τις χολιγουντιανές ερωτικές ιστορίες.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Με Αγάπη, Σάιμον

Love, Simon
2,5
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Γκρεγκ Μπερλάντι

Ο 17χρονος Σάιμον δεν έχει πει σε κανέναν το μυστικό του: είναι γκέι. Όταν το ανακαλύπτει ένας συμμαθητής του, καταλαβαίνει πως, παρά τις προσπάθειές του, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει δημόσια την αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.