Οι δωρεάν προβολές αφρικανικού σινεμά στην Ταινιοθήκη συνεχίζονται

Για 5 ακόμα μέρες η 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου ξεδιπλώνει την αφρόκρεμα του σύγχρονου σινεμά της πανέμορφης ηπείρου.

Οι δωρεάν προβολές αφρικανικού σινεμά στην Ταινιοθήκη συνεχίζονται

Για 5 ακόμα μέρες η 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου ξεδιπλώνει την αφρόκρεμα του σύγχρονου σινεμά της πανέμορφης ηπείρου.

Οι δωρεάν προβολές αφρικανικού σινεμά στην Ταινιοθήκη συνεχίζονται - εικόνα 1
«Λύτρωση»

Το ανεξερεύνητο πολυσυλλεκτικό σινεμά της Αφρικής έχει την τιμητική του έως τις 9/5 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με βραβευμένες ταινίες να προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο στον κινηματογράφου της Ιεράς Οδού.

Από τις συνολικά 16 ταινίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, οι οποίες εκπροσωπούν 8 διαφορετικές χώρες, για απόψε σας προτείνουμε το φιλμ «Μαντέλα: Ο Μακρύς Δρόμος προς την Ελευθερία» με πρωταγωνιστή τον Ίντρις Έλμπα, ενώ δεν πρέπει να χάσετε τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Τορόντο ταινία «Λύτρωση» της Μπίθι Μάσια από την Κένυα, ένα δράμα με φόντο την αφρικανική σαβάνα, όπου η αμνησιακή ηρωίδα Καλέτσε (Νιοκάμπι Γκετάιγκα) θα βιώσει μια σουρεαλιστική εμπειρία που θα αλλάξει τη στάση της απέναντι στη ζωή και στο θάνατο.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα προβολών:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/12/2022

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.

Στο Σκοτάδι

Αληθινή ιστορία που ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλίστικης πολιτικής καταγγελίας, μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα της με στοιχεία ταινίας θρίλερ.