Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας»

Ποιος υπερήρωας έχει άραγε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό εκτόπισμα στο σινε-σύμπαν της Marvel;

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας»

Ξέρουμε πως οι δυνάμεις τους είναι ανίκητες. Πώς τα πάει όμως η αρμάδα των σούπερ ηρώων Marvel στο box office και ποιοι είναι οι ισχυρότεροι κινηματογραφικά υπερήρωες; Η έξοδος του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» μας προκαλεί να τους τεστάρουμε και να τους κατατάξουμε σε αξιολογική σειρά, με γνώμονα το κινηματογραφικό τους εκτόπισμα στο σύμπαν της Marvel, τις σόλο ταινίες του κάθε ήρωα και τις... μετενσαρκώσεις τους.

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 1

10. Nick Fury

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 2

Μη σας παραξενέψει η εμφάνισή του στη λίστα. Ο υπερ-στρατιώτης εμφανίζεται σε κομβικούς ρόλους από το πρώτο «Iron Man» (σε σκηνή μετά το τέλος της ταινίας) έως και το «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», έτσι περιμένουμε να έχει ειδικό βάρος στη νέα σειρά ταινιών που εγκαινιάζει ο «Πόλεμος της Αιωνιότητας».

9. Scarlet Witch

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 3

Η Ελίζαμπεθ Όλσεν δίνει βάθος σε μία πολύπλοκη ηρωίδα, η οποία θα χρειαστεί να διαχειριστεί την απώλεια του αδερφού της, Quicksilver, στο «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» και τώρα να προστατέψει την ιδιαίτερη σχέση της με τον Vision, που κατέχει έναν πολύτιμο λίθο της αιωνιότητας, με κάθε μαγική ικανότητα στη διάθεσή της.

8. Hulk

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 4

Ο οξύθυμος καταπράσινος ήρωας είναι ίσως ο πιο παραγνωρισμένος εκ των Εκδικητών, καθώς παρόλο που κατέχει δύο σόλο ταινίες στο ενεργητικό του, πρώτα με τον Έρικ Μπάνα («Hulk», 2004) και έπειτα με τον Έντουαρντ Νόρτον («Ο Απίθανος Hulk», 2008), καμία ενσάρκωσή του δε γνώρισε την επιτυχία που είχε με τον Μαρκ Ράφαλο. Ο ηθοποιός ισορρόπησε την εσωτερική ψυχολογική πάλη του ήρωα με την υπερφυσική του δύναμη χωρίς να χρειαστεί δική του ταινία. Οι εμφανίσεις του στους «Εκδικητές» (2012) και στις σκηνές μετά το τέλος των ταινιών «Iron Man 3», «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» και «Thor: Ragnarok», είναι αρκετές για να καθιερώσουν τον Ράφαλο ως τον Hulk που ήρθε για να μείνει.

7. Doctor Strange

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 5

Ήταν να μην μπει ο Μπένεντικτ «Σέρλοκ» Κάμπερμπατς στο χορό των υπερηρωικών blockbuster… Ο δικός του «Doctor Strange», η πιο φαντασμαγορική οπτικά ταινία της Marvel, έφερε στα ταμεία της 677 εκατ. και έναν ξεχωριστό υπερήρωα με μοναδικές ικανότητες που θα φανούν παραπάνω από απαραίτητες στην τελική μάχη του «Πολέμου της Αιωνιότητας». Να μην ξεχνάμε πως έχει ορκιστεί να φυλάει με τη ζωή του έναν από τους πολύτιμους λίθους…

6. Spider-Man

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 6

Ο super ήρωας με τις περισσότερες «μετενσαρκώσεις» είναι και ένας από τους πλέον αγαπητός του κοινού. Ο «φιλικός γείτονας» τον 21ο αιώνα εμφανίστηκε με τη μορφή του Τόμπι ΜακΓκουάιρ στην τριλογία του Σαμ Ράιμι, με τον Άντριου Γκάρφιλντ να τον διαδέχεται για ακόμα δύο ταινίες («The Amazing Spider-Man», 2012 / «The Amazing Spider-Man 2», 2014). Χρειάστηκε το λανσάρισμα του νεανικού, τόσο που πάει ακόμα σχολείο, Spider-Man δια χειρός Τομ Χόλαντ στο «Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» για να επιστρέψει ο ήρωας στη δημοφιλία που κατείχε στις αρχές των ‘00s, και τα 880 εκατομμύρια παγκοσμίως το επιβεβαιώνουν. Θα δούμε άραγε στον «Πόλεμο της Αιωνιότητας» ένα δικό του coming of age, ώστε να φύγει από την προστασία του Iron Man;

5. Οι Φύλακες του Γαλαξία

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 7

Η πιο απολαυστική παρέα στο διάστημα έδωσε νέα, feelgood, ώθηση στις υπερηρωικές περιπέτειες γεμάτη αναφορές στην ποπ κουλτούρα, χορευτική soul μουσική και με συνολικά 1,6 δις δολάρια για τα δύο φιλμ «Φύλακες του Γαλαξία» (2014 και 2017), έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κύκλο οπαδών. Στη νέα ταινία των Εκδικητών, θα γνωριστούν για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους υπερήρωες σε μια συνάντηση που προβλέπεται να προσφέρει αξέχαστες ατάκες.

4. Thor

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 8

Ο Σκανδιναβός ήρωας έχει βάλει το θεϊκό του άγγιγμα στις ταινίες της Marvel και με το παραπάνω. Ο Κρις Χέμσγουορθ είναι πλέον συνυφασμένος με τον Thor, χάρη βέβαια και στην κόντρα του με τον χαρισματικό Τομ Χίντλεστον ως ο άσπονδος αδερφός του Λόκι, αλλά και στην επιτυχία του διασκεδαστικού «Thor: Ragnarok». Συγκεντρωτικά το franchise («Thor», 2011 / «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος», 2013 / «Thor: Ragnarok», 2017) έχει φτάσει τα 1,9 δις παγκοσμίως, και στον «Πόλεμο της Αιωνιότητας» ο Thor θα χρειαστεί να βρει έναν τρόπο να αντικαταστήσει το πανίσχυρο σφυρί του που του κατέστρεψε η Χέλα.

3. Black Panther

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 9

Η μαγική χώρα της Γουακάντα είναι αυτήν τη στιγμή η Γη της Επαγγελίας για τη Marvel. Ο «Black Panther» που σκηνοθέτησε ο Ράιαν Κούγκλερ χαιρετήθηκε ως μία από τις καλύτερες του υπερηρωικού στούντιο, ενώ Τσάντγουικ Μπόουζμαν επαλήθευσε τις προβλέψεις πως είναι ο καλύτερος για το ρόλο, μετά και την πρώτη εμφάνισή του ως Black Panther στο «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος». Η ταινία άλωσε το box office, ξεπερνώντας παγκοσμίως τα 1.3 δις σε κέρδη, αριθμός που τη φέρνει στη δέκατη θέση της κατάταξης των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών όλων των εποχών.

2. Captain America

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 10

Χωρίς αυτόν δε νοούνται οι Εκδικητές, έτσι παρά την κόντρα του με τον Iron Man, εδώ θα πρέπει να τα βρούνε μια και καλή. Ο Captain America του Κρις Έβανς έχει δημιουργήσει ένα franchise 3 ταινιών, («Ο Πρώτος Εκδικητής. Captain America», 2011 / «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα», 2014 / «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», 2016), με συνολικές εισπράξεις παγκοσμίως της τάξης των 2,2 δις δολαρίων. Όχι κι άσχημα…

1. Iron Man

Οι 10 ισχυρότεροι super ήρωες του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» - εικόνα 11

Πριν από δέκα χρόνια η ταινία για τον δισεκατομμυριούχο επιστήμονα Τόνι Σταρκ, κήρυξε την έναρξη της παραγωγής των ταινιών της Marvel. Με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η ταινία ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ συνδυαστικά με τα δύο σίκουελ που το διαδέχθηκαν («Iron Man 2» & «Iron Man 3»), το franchise συγκέντρωσε σχεδόν 2.5 δις (!). Ο Iron Man έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε ταινίες τις Marvel από οποιονδήποτε άλλο υπερήρωα, καθώς εμφανίζεται συνολικά σε 5 ακόμα («Ο Απίθανος Hulk», 2008 / «Οι Εκδικητές», 2012 / «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», 2015 /«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», 2016 / «Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του», 2017). Στον «Πόλεμο της Αιωνιότητας» θα χρειαστεί να εναρμονιστεί με τα νέα πρόσωπα που θα γνωρίσει, μεταξύ των οποίων τους Φύλακες του Γαλαξία, και να ξεπεράσει τον εαυτό του καθώς ο Thanos δεν αστειεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.