Το Midnight Express ξεκινά τις μεταμεσονύκτιες προβολές του Απρίλη με «Rocky Horror Picture Show»!

Το φαντασμαγορικό cult μιούζικαλ κηρύσσει την έναρξη των μεταμεσονύκτιων του μήνα με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε ποιες ταινίες ακόμα θα προβληθούν.

Το Midnight Express ξεκινά τις μεταμεσονύκτιες προβολές του Απρίλη με «Rocky Horror Picture Show»!

Το φαντασμαγορικό cult μιούζικαλ κηρύσσει την έναρξη των μεταμεσονύκτιων του μήνα με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε ποιες ταινίες ακόμα θα προβληθούν.

Το Midnight Express ξεκινά τις μεταμεσονύκτιες προβολές του Απρίλη με «Rocky Horror Picture Show»! - εικόνα 1
Ο Τιμ Κάρι ως Dr. Frank-N-Furter στο «The Rocky Horror Picture Show»

Μιούζικαλ αρχικά εκτελεσμένο στη θεατρική σκηνή που λίγα χρόνια αργότερα διασκευάστηκε με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, το «Rocky Horror Picture Show» (1975) που σκαρφίστηκε ο Ρίτσαρντ Ο'Μπράιεν και σκηνοθέτησε ο Τζιμ Σάρμαν, απέκτησε αμέσως φανατικούς θαυμαστές παγκοσμίως, οι οποίοι ακουλουθούν μανιωδώς κάθε θεατρικό του ανέβασμα και φυσικά οποιαδήποτε μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας συμμετέχοντας ενεργά όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Το «Rocky Horror Picture Show» πρόκειται στην ουσία για μια ευφάνταστη μουσική παρωδία κλασικών ταινιών τρόμου των '30s και '40s όπως το «Φράνκενσταϊν» (1931, Τζέιμς Γουέιλ) από το οποίο εμπνέεται άμεσα, με μία ουσιαστική διαφορά: το εργαστήριο του επιστήμονα αντικαθίσταται από μια πολυτελή έπαυλη στην οποία ζουν κάθε λογής σεξουαλικά ορεξάτοι ένοικοι, με επικεφαλής την τραβεστί Dr. Frank-N-Furter (Τιμ Κάρι), η οποία ανασταίνει έναν καλλίγραμμο άντρα για... αυστηρά προσωπική χρήση. Η λίμπιντο θα ανέβει κατακόρυφα όταν ένα νεόνυμφο ζευγάρι, που ενσαρκώνουν η Σούζαν Σαράντον και ο Μπάρι Μπόστγουικ, θα βρεθεί στην πόρτα τους για να ζητήσει βοήθεια μετά από ένα ατύχημα που είχαν με το αυτοκίνητό τους.

Η ταινία είναι γεμάτη καταπληκτικά rock 'n' roll τραγούδια στα οποία συνεισφέρει και ο κορυφαίος Meatloaf, ενώ ο Τζιμ Σάρμαν οφείλεται για μία από τις καλύτερες εναρκτήριες σεκάνς όλων των εποχών την οποία θα απολαύσουμε το Σάββατο στην Ααβόρα (14/4):

Τη σκυτάλη των μεταμεσονύκτιων προβολών παίρνει ο αιμοβόρος «Witchfinder General» (1968) του Μάικλ Ριβς (21/4). Ο εμβληματικός Βίνσεντ Πράις ενσαρκώνει τον Μάθιου Χόπκινς, έναν μοχθηρό κυνηγό μαγισσών ο οποίος σπέρνει τον τρόμο στην Αγγλία του 17ου αιώνα με σκοπό να καρπωθεί χρηματικά ποσά για τις «υπηρεσίες» του από τους κατά τόπου άρχοντες.

Το Midnight Express ξεκινά τις μεταμεσονύκτιες προβολές του Απρίλη με «Rocky Horror Picture Show»! - εικόνα 2
Ο Βίνσεντ Πράις στο «Witchfinder General»

Η ταινία δίχασε στην Αγγλία εξαιτίας της ρεαλιστικής βίας, με πολλές σκηνές να έχουν κοπεί από την κόπια που προβλήθηκε στις αίθουσες, στις Η.Π.Α. όμως γνώρισε εμπορική επιτυχία και διανεμήθηκε χωρίς περικοπές. Το «Witchfinder General» γέννησε κατά μία έννοια ένα κύμα ταινιών τρόμου εποχής, που τοποθετούνταν στο μεσαίωνα ή βασίζονταν σε λαϊκές παραδόσεις και δεισιδαιμονίες, όπως το αριστουργηματικό «The Wicker Man» (1973, Ρόμπιν Χάρντι). Η επιρροή της ταινίας όμως δεν περιορίστηκε στο σινεμά, καθώς το όνομά της δανείστηκε το heavy metal συγκρότημα Witchfinder General, ενώ οι Cathedral αφιέρωσαν ένα τραγούδι τους στον Μάθιου Χόπκινς.

Ο Απρίλης κλείνει με ένα εξωπραγματικό double bill για γερά νεύρα (28/4). Το «Freaks» (1932) του Τοντ Μπράουνινγκ, με πρωταγωνιστές έναν θίασο τσίρκου αποτελούμενο από ηθοποιούς με πραγματικές δυσμορφίες, σόκαρε το κοινό της εποχής που βρήκε αποτρόπαιο το θέαμα της ταινίας. Αγνόησαν όμως το πρώτοτυπο όραμα του Μπράουνινγκ, που είχε ζήσει για χρόνια με ένα θίασο τσίρκου, στο οποίο ο άνθρωπος αποκαλύπτεται ως το αληθινό τέρας.

Ασύλληπτο, πυρετώδες, εκστατικό... Η ταινία «Tetsuo: The Iron Man» (1989) του Σίνια Τσουκαμότο ξεπερνά τις λέξεις χάρη στο αταξινόμητο ύφος της, που ισορροπεί μεταξύ του cyberpunk και ταινιών τρόμου, και το μοναδικό της στόρι που θέλει έναν επιχειρηματία να δολοφονεί καταλάθως έναν άντρα (που ενσαρκώνει ο ίδιος ο Τσουκαμότο) ο οποίος θα πάρει την εκδίκησή του μετατρέποντάς τον σε ένα υβριδικό ον σάρκας και μετάλλου.

Για τις δράσεις, τα νέα, και τις επόμενες προβολές του «Midnight Express» μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σελίδας της σινε-λέσχης στο facebook, την οποία βρίσκετε εδώ.

Πληροφορίες:
Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης «Midnight Express»
Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180, Νεάπολη, 2106423271
Είσ.: € 5, με εξαίρεση την διπλή προβολή στις 28/4 όπου η τιμή διαμορφώνεται στα €6
Όλες οι προβολές γίνονται κάθε Σάββατο προς Κυριακή στις 00.30

14/4: The Rocky Horror Picture Show (1975, Τζιμ Σάρμαν)
21/4: Witchfinder General (1968, Μάικλ Ριβς)
28/4: Freaks (1932, Τοντ Μπράουνινγκ) / Tetsuo: The Iron Man (1989, Σίνια Τσουκαμότο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.