Rampage: Το Απόλυτο Χάος

0,5

Τεμπέλικη σκηνοθεσία και καρτουνίστικα γραμμένοι χαρακτήρες συμπληρώνουν ένα ανέμπνευστο μπλοκμπάστερ, που επιμένει σε παλιομοδίτικες συνταγές των ταινιών καταστροφής.

Rampage: Το Απόλυτο Χάος

Τεμπέλικη σκηνοθεσία και καρτουνίστικα γραμμένοι χαρακτήρες συμπληρώνουν ένα ανέμπνευστο μπλοκμπάστερ, που επιμένει σε παλιομοδίτικες συνταγές των ταινιών καταστροφής.

Rampage: Το Απόλυτο Χάος - εικόνα 1

Στις αρχές των ’00s ο προσομοιωτής MAME 32 έγινε γνωστός διότι έδινε τη δυνατότητα στους υπολογιστές να παίζουν παιχνίδια διάσημα στα «ουφάδικα» των ’80s και των ’90s. Ένα από αυτά –και προσωπικό αγαπημένο– ήταν το «Rampage» με το απλούστατο σενάριο: τρία υπερμεγέθη ζώα πολιορκούν μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και το μόνο­ που κάνει ο gamer είναι να καταστρέφει με αυτά τα πάντα στο διάβα του. Από αυτό το παιχνίδι εμπνέεται και το «Rampage: Απόλυτο Χάος», με τη διαφορά πως στην ταινία τα ζώα αποκτούν το γιγάντιο μέγεθός τους όταν ένα διαστημικό εργαστήριο εκτροχιάζεται, πέφτει στη Γη και απελευθερώνει ένα μικροοργανισμό που τροποποιεί το DNA τους.

Παρά το δεδομένα απλοϊκό σενάριο, το ανέμπνευστο μπλοκμπάστερ του Μπραντ Πέιτον («San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα») καταναλώνει­ αφηγηματικό χρόνο σε εξηγήσεις αντί για γνήσια δράση και μετατρέπεται σε μεγάλου μήκους διαφήμιση των ικανοτήτων του πρωταγωνιστή και wannabe πλανητάρχη Ντουέιν Τζόνσον. Την τεμπέλικη σκηνοθεσία συμπληρώνουν οι καρτουνίστικα γραμμένοι χαρακτήρες, με αποκορύφωμα τον υβριδικό πράκτορα-καουμπόης που ενσαρκώνει ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν. Ένα destruction movie σκέτη... καταστροφή.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Rampage: Το Απόλυτο Χάος

Rampage
0,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 107 '
  • Μπραντ Πέιτον

Ένας μολυσματικός μικροοργανισμός από παράνομο πείραμα απελευθερώνεται και τροποποιεί το γενετικό κώδικα των ζώων, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να αποκτούν γιγάντιο μέγεθος και τρομακτική δύναμη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.