Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι!

Λίγες εβδομάδες προτού ανοίξουν τις πόρτες τους τα θερινά σινεμά και φορεθούν τα πρώτα κοντομάνικα, συγκεντρώσαμε όλες τις must ταινίες του καλοκαιριού σε έναν πλήρη οδηγό επιβίωσης για κάθε σινεφίλ.

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι!

Λίγες εβδομάδες προτού ανοίξουν τις πόρτες τους τα θερινά σινεμά και φορεθούν τα πρώτα κοντομάνικα, συγκεντρώσαμε όλες τις must ταινίες του καλοκαιριού σε έναν πλήρη οδηγό επιβίωσης για κάθε σινεφίλ.

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι! - εικόνα 1
«Οι Απίθανοι 2»

Ακόμη ένα καυτό κινηματογραφικό καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και όχι μόνο λόγω του Μουντιάλ της Ρωσίας... Ανάμεσα στις πάνω από 70 προγραμματισμένες εξόδους ταινιών κυριαρχούν πολυαναμενόμενα μπλοκμπάστερ, νέες ταινίες πρωτοκλασάτων auteurs και θρίλερ που κόβουν την ανάσα, προετοιμάζοντάς μας για ένα θερμό τρίμηνο σε ανοιχτές και κλειστές αίθουσες. Καθίστε αναπαυτικά λοιπόν και σημειώστε τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι...

Ant-Man εναντίον T-Rex

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι! - εικόνα 2
«Ο Ant-Man και η Σφήκα»

Ένας από τους πιο αντισυμβατικούς υπερήρωες της Marvel επιστρέφει. Ο Πολ Ροντ φοράει ξανά τη μυρμηγκο-στολή του για το σίκουελ «Ο Ant-Man και η Σφήκα», στο οποίο τον βρίσκουμε να μοιράζει το χρόνο του ως σούπερ ήρωας και πατέρας, μέχρι που μια νέα πρόκληση θα τον επανενώσει με τη Σφήκα (Εβάντζελιν Λίλι). Άλλο ένα μπλοκμπαστερ-ικό σίκουελ έρχεται με τη μορφή του «Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε», σε σκηνοθεσία του Ισπανού Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Το Ορφανοτροφείο»).

Οι γιγάντιοι δεινόσαυροι του reboot «Jurassic World», της τέταρτης πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών, χρειάζονται ξανά τη βοήθεια των Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο θα πρέπει να διασώσει­ τα προϊστορικά τέρατα, καθώς ένα τεράστιο ηφαίστειο πρόκειται να εκραγεί και να αφανίσει καθετί ζωντανό στο νησί. Αν, από την άλλη, σας έλειψαν οι περιπέτειες του πράκτορα Ίθαν Χαντ, η αναμονή φτάνει στο τέλος της.

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι! - εικόνα 3
«Mission Impossible - Fallout»

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στην έκτη ταινία της σειράς των «Επικίνδυνων Αποστολών», με τίτλο «Mission Impossible - Fallout», και σε ακόμη ένα ριψοκίνδυνο αγώνα ενάντια στο χρόνο. Τέλος, υπό τους ήχους των ABBA θα ταξιδέψουμε ξανά στο φανταστικό ελληνικό νησί Kalokairi με το ηλιόλουστο μιούζικαλ «Mamma Mia! Here We Go Again», για να μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα τα μελωδικά μπερδέματα της Μέριλ Στριπ.

Το καλοκαίρι του τρόμου

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι! - εικόνα 4
«Slender Man»

«Hereditary» ή «Slender Man»; «Under the Silver Lake» ή «First Reformed»; Το σινεμά τρόμου θα μας προσφέρει φέτος ουκ ολίγες ανατριχίλες, με ταινίες που έχουν ήδη αναστατώσει το κοινό πολλών διεθνών φεστιβάλ. Το «Hereditary» χαιρετίζεται ως η πιο τρομακτική ταινία της δεκαετίας με σκορ φρεσκάδας 100% στο Rotten Tomatoes, ενώ ο «Slender Man» συστήνεται ως ο απόλυτος νέος σινε-μπαμπούλας.

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ («Σε Ακολουθεί») υπογράφει το εντελώς τρελαμένο θρίλερ «Under the Silver Lake», στο οποίο ο Άντριου Γκάρφιλντ παθαίνει εμμονή με την ξαφνική εξαφάνιση της εκθαμβωτικής γειτόνισσάς του, ενώ ο βετεράνος Πολ Σρέιντερ, σεναριογράφος του «Ταξιτζή», σκηνοθετεί το «First Reformed», με τον «ιερέα» Ίθαν Χοκ να βλέπει τη θρησκευτική πίστη του να κλονίζεται συθέμελα.

Πρωτοκλασάτοι πρωταγωνιστές<

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι! - εικόνα 5
«Συμμορία των 8»

Ξεχάστε τη «Συμμορία των 11» κι ετοιμαστείτε για τη «Συμμορία των 8»! Εκεί η Σάντρα Μπούλοκ ηγείται μιας στιλάτης γυναικοπαρέας (ανάμεσα στα μέλη της η Κέιτ Μπλάνσετ, η Αν Χάθαγουεϊ και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ), η οποία σχεδιάζει τη ληστεία του αιώνα. Την ιστορία μιας από τις πιο μοχθηρές κόντρες στην ιστορία του τένις θα παρακολουθήσουμε στο «Borg vs McEnroe», με τον Σάια ΛαΜπεφ να ενσαρκώνει τον μονίμως εξοργισμένο τενίστα Τζον ΜακΈνρο, ενώ ο Μπενίσιο ντελ Τόρο βρίσκεται στα διασταυρούμενα πυρά ενός αιματηρού πολέμου ναρκωτικών στο σίκουελ «Sicario 2: Soldado», με τον Στέφανο Σολίμα να αντικαθιστά στη σκηνοθεσία τον Ντενί Βιλνέβ.

Οι καλύτερες ταινίες που έρχονται το καλοκαίρι! - εικόνα 6
«Borg vs McEnroe».

Ο Μπιλ Νάι και η Έμιλι Μόρτιμερ πρωταγωνιστούν στο feelgood και βραβευμένο με τρία Γκόγια «The Bookshop» της Ιζαμπέλ Κοϊξέτ («Ζωή Χωρίς Εμένα»), με επίκεντρο την απόφαση μιας γυναίκας να ανοίξει βιβλιοπωλείο στην επαρχιακή Αγγλία του 1959. Από τις πολλές γαλλικές κωμωδίες που θα κατακλύσουν και φέτος τα θερινά σινεμά, ξεχωρίζει το «Ωραίο μου Διαζύγιο», με τη Γαλλίδα σταρ Μισέλ Λαρόκ να το σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί δίπλα στον Καντ Μεράντ. Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα animations της χρονιάς: η λατρεμένη υπερηρωική οικογένεια των Απίθανων επιστρέφει έπειτα από 14 χρόνια με τους «Απίθανους 2», όπου και ο μπέμπης Τζακ Τζακ θα ανακαλύψει τις δικές του υπερδυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.