«Η Ζωή Μετά» του Χρήστου Σαγιά μεγάλη νικήτρια στο φεστιβάλ Λάρισας

Με την απονομή των βραβείων και ρεκόρ προσέλευσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11/2 το 10ο Φεστιβάλ Λάρισας.

«Η Ζωή Μετά» του Χρήστου Σαγιά μεγάλη νικήτρια στο φεστιβάλ Λάρισας

Με την απονομή των βραβείων και ρεκόρ προσέλευσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11/2 το 10ο Φεστιβάλ Λάρισας.

«Η Ζωή Μετά» του Χρήστου Σαγιά μεγάλη νικήτρια στο φεστιβάλ Λάρισας - εικόνα 1
«Η Ζωή Μετά»

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ του θεσσαλικού κάμπου άφησε πίσω την πρώτη δεκαετία του με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς η φετινή διοργάνωση (3-11/2) αποδείχτηκε η πλέον πετυχημένη της δεκαετούς ιστορίας του. Το επίσημο πρόγραμμά του, αποτελούμενο από τέσσερα τμήματα, πρόβαλε περισσότερες από 100 ταινίες μικρού μήκους, με το ρουμάνικο «Written/Unwritten» του Άντριαν Σιλιστεάνου να κερδίζει το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνιστικού (βραβείο κοινού στο βέλγικο «Cubeman»), τη στιγμή που το «SOG» του Γερμανού Τζόναθαν Σβενκ ανακηρύχτηκε καλύτερο animation και το «Ήλεκτρον της Νιότης» του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά Ιωαννίνων καλύτερη μαθητική ταινία.

«Η Ζωή Μετά» του Χρήστου Σαγιά μεγάλη νικήτρια στο φεστιβάλ Λάρισας - εικόνα 2
«Written/Unwritten»

Με πρόεδρο τον πρώην διευθυντή του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Μισέλ Δημόπουλο, η κριτική επιτροπή του Ελληνικού Διαγωνιστικού βράβευσε τα «Ζωή Μετά» του Χρήστου Σαγιά (Α΄ Βραβείο), «#9023» των Σωτήρη Πετρίδη και Τάνιας Ναναυράκη (Β΄ Βραβείο), «Χειμερία Νάρκη» του Αλέξιου Κουκιά – Παντελή (Γ΄ Βραβείο) και «Heimlich» του Κώστα Μπακούρη (Ειδική Μνεία), ενώ η «Έλλη» του Μιλτιάδη Χρηστίδη απέσπασε το Βραβείο Κοινού.

«Η Ζωή Μετά» του Χρήστου Σαγιά μεγάλη νικήτρια στο φεστιβάλ Λάρισας - εικόνα 3
«Heimlich»

Τόσο στις προβολές των διαγωνιζομένων ταινιών όσο και σε εκείνες των αφιερωμάτων (από το «Σινεμά και Γραφειοκρατία» και το tribute στον Γιάννη Οικονομίδη ως την «Τριλογία των Χρωμάτων» του Κριστόφ Κισλόφσκι και τον ισπανικό κινηματογράφο) οι αίθουσες ήταν γεμάτες με θεατές όλων των ηλικιών, με τη συναυλία του Σαββάτου 10/2 με έργα του Νίκου Κυπουργού και την ομιλία του συνθέτη στο τέλος της να γίνονται απόλυτο «sold out». Στα highlights του φεστιβάλ η κουβέντα του κοινού με τους Γιάννη Οικονομίδη και Βαγγέλη Μουρίκη, η βράβευση του ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου, η βιβλιοπαρουσίαση του «Ο Νίκος Καζαντζάκης στον κινηματογράφο» του Θανάση Αγάθου και η μπριόζα παρουσίαση της λαμπρής τελετής απονομής των βραβείων από τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".