Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ «έρχεται» στο Δαναό

Ο κινηματογράφος της λεωφόρου Κηφισίας φιλοξενεί αποκλειστικά και σε ταυτόχρονη προβολή ταινίες από το επίσημο πρόγραμμα του σημαντικού κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ «έρχεται» στο Δαναό

Ο κινηματογράφος της λεωφόρου Κηφισίας φιλοξενεί αποκλειστικά και σε ταυτόχρονη προβολή ταινίες από το επίσημο πρόγραμμα του σημαντικού κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ «έρχεται» στο Δαναό - εικόνα 1
«Οι Ερασιτέχνες»

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ δεν είναι απλώς ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, καθώς πέρσι προσέλκυσε πάνω από 2.000 επαγγελματίες του σινεμά και έκοψε πάνω από 300.000 εισιτήρια. Φέτος το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 24/1-4/2 και ο κινηματογράφος Δαναός σας εξασφαλίζει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ταυτόχρονα με το κοινό του εξωτερικού 4 ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού αλλά και να συμμετάσχετε στις συζητήσεις που θα τις διαδεχθούν σε απευθείας σύνδεση με Ολλανδία.

Οι προβολές ξεκινούν αύριο Παρασκευή (26/1) κσι ολοκληρώνονται την Κυριακή (28/1). Δείτε παρακάτω τις ταινίες που έχουν επιλεχθεί:

Πελότα («Pin Cushion») - 26/1, 18.00



Η Λιν με την έφηβη κόρη της Ιόνα ξεκινούν μια νέα ζωή στην πόλη που μόλις μετακόμισαν. Η Ιόνα γίνεται «κολλητή» φίλη με τρία κορίτσια και η Λιν νιώθει παραμελημένη κι έτσι ξεκινά να κάνει παρέα με τη γειτόνισσά της. Ενώ οι ζωές τους πάνε κάθε άλλο παρά τέλεια, προσποιούνται πως δεν τρέχει τίποτα με αποτελεσμά να παγιφευτούν στις ψευδαισθήσεις τους και να κινδυνεύουν να μην αποκτήσουν ξανά τη δεμένη σχέση που είχαν κάποτε.

Η Ολλανδέζα («La Holandesa») - 26/1, 22.00



Η Μοντ εγκαταλείπει το σύζυγό της ενώ βρίσκονται σε διακοπές στη Χιλή και συνεχίζει μόνη το ταξίδι της. Εκεί συναντά τον μικρό Μέσι με τον οποίο θα εξκινήσουν μια διαδρομή επαναπροσδιορισμού του εαυτού τους με φόντο τη φανταστική τοπογραφία της Χιλής, όπου συναντιούνται το ψύχος της Παταγονίας και ο καύσωνας των ερημων στα βόρεια της χώρας.

Οι Ερασιτέχνες («Amateurs») - 27/1, 17.00



Η μικρή κοινότητα του Λαφόρς καταφέρνει να κλείσει συμφωνία με γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ώστε να εγκατασταθεί εκεί και να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα. Τότε όλοι οι έφηβοι της κοινότητας ξεκινούν να γυρίζουν ταινίες ώστε να αναδειχθεί η περιοχή και να προσελκύσουν κι άλλα ενδεχόμενα επιχειρηματικά σχέδια. Η προσπάθειά τους όμως αποδεικνύεται καταστροφική και δύο νεαρά κορίτσια αποφασίζουν να γυρίσουν ντοκιμαντέρ με όλα όσα πρόκειται να συμβούν.

Νίκο, 1988 («Nico, 1988») - 28/1, 16.00



Αν έχετε ακούσει έστω μία φορά τους Velvet Underground σίγουρα θα θυμάστε τη μαγευτική φωνή της τραγουδίστριας Νίκο. Η ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της όχι όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, αλλά στα τέλη των '80s όπου παραδομένη στις εξαρτήσεις έβλεπε πια το μύθο της να ξεθωριάζει. Τη Νίκο ενσαρκώνει η βραβευμένη ηθοποιός Τρίνε Ντίρχολμ.

Πληροφορίες:
Το 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ στην Αθήνα, 26-28/1
Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφόρος Κηφισίας 109, Πανόρμου, 2106922655
Είσ.: € 6 / Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.