Έναρξη στο 5ο Φεστιβάλ Χανίων με το «Τελευταίο Σημείωμα»

Ο Παντελής Βούλγαρης και οι συντελεστές της ταινίας παρουσίασαν την ταινία στον τόπο που γυρίστηκε.

Έναρξη στο 5ο Φεστιβάλ Χανίων με το «Τελευταίο Σημείωμα»

Η κατάμεστη αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων υποδέχτηκε χθες το βράδυ (25/10) καταχειροκροτούμενο τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη, τους ηθοποιούς και το συνεργείο της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» στη λιτή μα ζεστή και περιεκτική τελετή έναρξης του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Χανίων.

Έναρξη στο 5ο Φεστιβάλ Χανίων με το «Τελευταίο Σημείωμα» - εικόνα 1

Το φεστιβάλ μπαίνει στον πέμπτο χρόνο διοργάνωσής του και το γιορτάζει επιλέγοντας ως ταινία έναρξης μία παραγωγή που πραγματοποίησε επί 8 εβδομάδες γυρίσματα στα Χανιά, και συγκεκριμένα στις φυλακές Ιτζεδίν. Ο Παντελής Βούλγαρης, επίτιμος κάτοικος των Χανιών και συχνός επισκέπτης της πόλης για γυρίσματα στο παρελθόν, στο χαιρετισμό του ομολόγησε τη χαρά του που παρουσιάζει την ταινία στον τόπο όπου γυρίστηκε, ενώ υπογράμμισε την αμέριστη υποστήριξη που είχε από τους κατοίκους οι οποίοι με αυταπάρνηση βοήθησαν με κάθε πιθανό τρόπο για την υλοποίηση της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναγνώρισε το ρίσκο που πήραν υποστηρίζοντας την παραγωγή μιας ταινίας η οποία ναι μεν γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, παρόλαυτα δεν ανέδειξε με άμεσο τρόπο την κινηματογραφική ομορφιά του νησιού, αλλά απέδειξε τις δυνατότητες πραγματοποίησης μιας κινηματογραφικής παραγωγής εκεί.

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διεξάγεται από τις 26/10 έως τις 4/11 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάζει ελληνικές ταινίες μικρού μήκους με συμμετοχές σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ αλλά και βραβευμένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ όπως το «Village Potemkin» και «Τα Σημάδια του Ουρανού», ενώ ανυπομονούμε για τη μεταμεσονύκτια rock 'n' roll προβολή του «Gimme Danger» του Τζιμ Τζάρμους.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του φεστιβάλ:

«Το Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια συμπαραγωγή της Cosmote TV. Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη 26/10 από την Tanweer.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.