5 προβολές που δεν πρέπει να χάσετε στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το φεστιβάλ έχει μπει στην τελική του ευθεία και αυτές είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε.

5 προβολές που δεν πρέπει να χάσετε στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το φεστιβάλ έχει μπει στην τελική του ευθεία και αυτές είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Πρεμιέρα «Lines», 26/10, 20.15, Έλλη



Η ταινία του Βασίλη Μαζωμένου έπειτα από μια διεθνή πορεία με συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού, και τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία «Maverick» του ανεξάρτητου κινηματογράφου, είναι έτοιμη για την ελληνική της πρεμιέρα. Η υπόθεσή της διαδραματίζεται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, όπου η κρίση έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στα όριά τους. Μέσα από τηλεφωνήματα σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ξεδιπλώνονται οι ιστορίες άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που όμως ζουν στην ίδια αδιέξοδη κατάσταση.

Arrhythmia, 27/10, 18.45, Έλλη



Ο σκηνοθέτης Μπόρις Κχλέμπνικοβ αφηγείται την τρυφερή ιστορία ενός νέου ταλαντούχου τραυματιοφορέα που προσπαθεί να σώσει το γάμο του. Η νοσοκόμα γυναίκα του, έχει κουραστεί από την εμμονική απασχόλησή του με τους τραυματίες και ζητάει διαζύγιο. Η ταινία κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Marita, 28/10, 21.40, Έλλη



Ένα διαφορετικό road movie σκηνοθετεί ο Ρουμάνος Κρίστι Ίφτιμε με ήρωες έναν τριαντάρη και τον πατέρα του. Ο τελευταίος παραμελούσε όλη του τη ζωή την οικογένειά του και η επανένωσή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με τα άλυτα προβλήματά τους. Η ταινία κέρδισε το βραβείο «Fedeora» στο φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι.

Riff Raff, 29/10, 16.00, Έλλη



Προετοιμαστείτε για την άφιξη του Κεν Λόουτς στο φεστιβάλ με την προβολή μίας από τις πιο feelgood ταινίες του σκηνοθέτη που απέσπασε το διεθνές βραβείο της κριτικής στο φεστιβάλ των Κανών το 1991. Ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Καρλάιλ υποδύεται τον Στίβι ένα Σκωτσέζο ο οποίος έχει μόλις αποφυλακιστεί και βρίσκει δουλειά ως οικοδόμος ενώ ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Η ζωή του θα αλλάξει προς το καλύτερο όταν γνωρίζει τη φιλόδοξη τραγουδίστρια Σούζαν, όχι όμως για πολύ. Το «Riff Raff» προβάλλεται μαζί με τη βραβευμένη στο 40ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταινία «Η Ασήμαντη Ζωή της Ελένης Παυλή» του Μιχάλη Χαπέσιη.

Without Me, 30/10, 22.00, Έλλη



Από τα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας έρχεται η νικήτρια ταινία του φεστιβάλ ταινιών τρόμου του Μπρούκλιν που σκηνοθετεί ο Λόρκαν Φίνεγκαν. Ήρωάς της ο Έρικ, ένας τοπογράφος ο οποίος ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο και άγνωστο δάσος για έρευνα. Ο μαγικός τόπος όμως κυριεύει το νου του Έρικ ο οποίος σταδιακά απομακρύνεται από τη λογική και την πραγματικότητα.

Στη λίστα των προσκεκλημένων του φεστιβάλ βρίσκουμε επίσης τον οσκαρικό Αλεξάντερ Πέιν και τον σπουδαίο Πολωνό σκηνοθέτη Κριστόφ Ζανούσι, οι οποίοι θα παραδώσουν δύο άχαστα masterclasses. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του διαγωνιστικού τμήματος:

Δείτε το πρόγραμμα του Πανοράματος:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.