Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

1

Υποτυπώδες σενάριο που στήνεται γύρω από λαϊκό χιούμορ σεφερλίδικου επιπέδου χωρίς στοιχειώδη έμπνευση ή έστω πρωτοτυπία.

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

Ο Κέκο Τζαλόνε σκαρώνει διακοπές στην επαρχιακή Ιταλία με το γιο του, δίχως λεφτά, που τον οδηγούν σε αναπάντεχες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του! - εικόνα 1

Από το 2013(!) έρχεται η δεύτερη ταινία σε ένα καλοκαίρι με πρωταγωνιστή τον Ιταλό κωμικό Κέκο Ζαλόνε, έπειτα από την εξίσου «θεϊκή» ταινία «Πού πάω, Θεέ μου;». Στις νέες του... περιπέτειες ο Ζαλόνε βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο κι έτσι αποφασίζει μαζί με το γιο του να πάνε διακοπές στην επαρχία παρόλο που είναι παντελώς άφραγκος. Στο ταξίδι τους χαρτογραφείται το σύνολο της ιταλικής κοινωνίας χάρη στο ταλέντο του Ζαλόνε να ανεβοκατεβαίνει σαν αίλουρος στην ταξική πυραμίδα, κάτι που οδηγεί σε σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Τα ευτράπελα στα οποία βρίσκεται συνεχώς μπλεγμένος αποδεικνύουν πως η τρομακτική αυτοπεποίθηση και το θράσος αρκούν για να βρεθείς από ένα χωριό δίχως ηλεκτρικό σε μια υπερπολυτελή έπαυλη. Το υποτυπώδες σενάριο, όμως, στήνεται γύρω από το λαϊκό χιούμορ σεφερλίδικου επιπέδου, χαρακτηριστικό του Ζαλόνε, χωρίς όμως εν προκειμένω να παρουσιάζει στοιχειώδη έμπνευση ή έστω κάποια πρωτοτυπία. Η κωμωδία, που ξεπέρασε σε εισιτήρια στην Ιταλία το «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, αναπαράγει στερεότυπα ανέκδοτα και δοκιμασμένες συνταγές που εξυπηρετούν κινηματογραφικά εφήμερα το σκοπό τους.

Ιταλία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!

Sole a Catinelle
1
  • Κωμωδία
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Τζενάρο Νουνζιάντε

Ο Κέκο Τζαλόνε σκαρώνει διακοπές στην επαρχιακή Ιταλία με το γιο του, δίχως λεφτά, που τον οδηγούν σε αναπάντεχες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.