Έρωτας Μετ’ Εμποδίων

3

Η αληθινή ιστορία του πρωταγωνιστή και σεναριογράφου Κουμέλ Ναντζιάνι μετατρέπεται σε μια γλυκιά και τρυφερή κομεντί πάνω στις σύγχρονες σχέσεις και την πολυπολιτισμική πραγματικότητα που τις περιβάλλει.

Έρωτας Μετ’ Εμποδίων

Ο Κουμέλ είναι ένας Πακιστανός stand up κωμικός και η Έμιλι μια Αμερικάνα με την οποία θα κάνει σχέση, αν και οι γονείς του του προξενεύουν διαρκώς κοπέλες από τη χώρα του. Εκείνος διστάζει να τους πει την αλήθεια, την οποία δεν μπορεί όμως να κρύψει για πάντα. Η αληθινή ιστορία του πρωταγωνιστή και σεναριογράφου Κουμέλ Ναντζιάνι μετατρέπεται σε μια γλυκιά και τρυφερή κομεντί πάνω στις σύγχρονες σχέσεις και την πολυπολιτισμική πραγματικότητα που τις περιβάλλει.

Έρωτας Μετ’ Εμποδίων - εικόνα 1

Μεγαλωμένος στο Καράτσι του Πακιστάν, ο Κουμέλ Ναντζιανί σπούδασε στις ΗΠΑ και κάνει πλέον καριέρα εκεί ως stand up κωμικός και ηθοποιός, γράφοντας τώρα το πρώτο κινηματογραφικό του σενάριο. Ένα σενάριο βασισμένο στην αληθινή ερωτική ιστορία του με την Έμιλι Γκόρντον, σύζυγό του και συνσεναριογράφο, την οποία στην ταινία υποδύεται η χαριτωμένη Ζόι Καζάν. Ο κινηματογραφικός Κουμέλ, λοιπόν, μια μυθοπλαστική εκδοχή του εαυτού του ερμηνευμένη από τον ίδιο, είναι ένας Πακιστανός που προσπαθεί να κάνει κωμική καριέρα στην stand up σκηνή του Σικάγο και η Έμιλι μια θεατής του σόου του με την οποία ξεκινά μια τρυφερή σχέση.

Έρωτας Μετ’ Εμποδίων - εικόνα 2

Τα τικ της κλασικής ρομαντικής κωμωδίας είναι εδώ, το ίδιο όμως και μια casual, χαλαρή και ειλικρινά διασκεδαστική διάθεση αντιμετώπισής τους, η οποία δίνει νοστιμιά σε ένα χιλιοϊδωμένο love story που δεν προλαβαίνει να ξεπέσει στην κοινοτοπία. Αντ’ αυτού, η σχέση των δυο συναισθηματικά ταιριαστών, πλην πολιτισμικά αταίριαστων εραστών περνάει κρίση, καθώς ο Κουμάλ κρύβει από τους παραδοσιακών αρχών γονείς του, που του προξενεύουν διαρκώς κοπέλες από τη χώρα του, την Έμιλι και από εκείνη το ότι δεν έχει αποκαλύψει στην οικογένειά του τη δική τους σχέση.

Και προτού το σενάριο μπει στην πεπατημένη της περιπετειώδους επανασύνδεσης, η Έμιλι εισάγεται επειγόντως στο νοσοκομείο, φέρνοντας άρον άρον στην πόλη τους δικούς της γονείς. Παραμερίζοντας προσωρινά την ερωτική ιστορία, το φιλμ του Μάικλ Σοουγουόλτερ θίγει έξυπνα τις πολιτισμικές διαφορές που την περιτριγυρίζουν, εμβαθύνει στα μικρά, γλυκόπικρα και πάντα διασκεδαστικά δράματα των χαρακτήρων του και λέει κάποια απλά, αληθινά πράγματα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Και μερικά ακόμα πιο ουσιαστικά για τη σύγχρονη κινηματογραφική ρομαντική κωμωδία.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας Μετ’ Εμποδίων

The Big Sick
3
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 119 '
  • Μάικλ Σοουγουόλτερ

Ο Κουμέλ είναι ένας Πακιστανός stand up κωμικός και η Έμιλι μια Αμερικάνα με την οποία θα κάνει σχέση, αν και οι γονείς του του προξενεύουν διαρκώς κοπέλες από τη χώρα του. Εκείνος διστάζει να τους πει την αλήθεια, την οποία δεν μπορεί όμως να κρύψει για πάντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/05/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.