Πάρτι Γυναικών

1

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα, σε μια αδέξια και ξώπετση αντιγραφή του «The Hangover».

Πάρτι Γυναικών

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα, σε μια αδέξια και ξώπετση αντιγραφή του «The Hangover».

Πάρτι Γυναικών - εικόνα 1

Μια παρέα φίλων ξεκινάει για ένα bachelor party στο Λας Βέγκας και μπλέκει σε απίστευτες, κωμικές όσο κι επικίνδυνες περιπέτειες. Πρόκειται, φυσικά, για το «The Hangover», μια χοντροκομμένη όσο και «ύπουλα­» σαρκαστική κωμωδία πάνω στην αντρική ανασφάλεια της ενηλικίωσης, η οποία γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία. Τα δύο σίκουελ που ακολούθησαν έδειξαν πως η συνταγή δυσκολευόταν να αντιγράψει έξυπνα τον... εαυτό της, κάτι που δεν καταφέρνει φυσικά ούτε η θηλυκή εκδοχή της, γραμμένη από το τηλεοπτικό δίδυμο Λουτσία Ανιέλο - Πολ Ντάουνς («Broad city»).

Η Ανιέλο περνάει μάλιστα για πρώτη φορά πίσω από την κινηματογραφική κάμερα ώστε να αφηγηθεί πώς πέντε φιλενάδες, τέσσερις συμμαθήτριες και μια Αυστραλιανή φίλη της μιας, ταξιδεύουν στο Μαϊάμι για ένα ξέσαλο bachelorette party, το οποίο ξεκινά με ποτό και ναρκωτικά και προχωρά με τη μίσθωση ενός στρίπερ. Τότε όμως αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς εκείνος χτυπάει το κεφάλι του και πέφτει νεκρός εξαιτίας της... ριψοκίνδυνης φιγούρας μιας εκ των φιλενάδων.

Πάρτι Γυναικών - εικόνα 2

Από την αρχική σκηνή των τεσσάρων συμμαθητριών στο κολέγιο μέχρι τη στιγμή που κλείνονται σε πολυτελή βίλα και δέχονται την επίσκεψη του στρίπερ, η ταινία κυλά σαν μια χοντροκομμένη και αθυρόστομη μεν, αλλά παντελώς προβλέψιμη (ο αρραβωνιαστικός της βασικής ηρωίδας, οι γραφικοί χαρακτήρες των κοριτσιών) και όχι απόλυτα επιτυχημένη στα φαρσικά αστεία της χολιγουντιανή κωμωδία νέας κοπής. Από τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι και το σασπένς, ωστόσο, όλα ξεφεύγουν στο γκροτέσκο και στην καρικατούρα, καθώς τα (υποτιθέμενα) γκαγκ στηρίζονται αποκλειστικά στις απανωτές αδεξιότητες (αν όχι καθαρές ανοησίες), συμπτώσεις και παρεξηγήσεις.

Σαν γυμνασιακού χιούμορ μπουλβάρ, το φιλμ εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά μέσα στους τέσσερις τοίχους της κλασάτης έπαυλης κι επιστρατεύει την αυστραλιανή προφορά της Κέιτ ΜακΚίνον («Ghostbusters») και το επιθεωρησιακό μπρίο της Τζίλιαν Μπελ («22 Jump Street», «Office Christmas Party») για να προκαλέσει χάχανα, εφευρίσκοντας μια «άκυρη» σεναριακή λύση για να κορυφώσει την αγωνία και σοκάροντας με τη χαβαλετζίδικα αμοραλιστική αντιμετώπιση –καθώς δεν υπάρχει ίχνος σάτιρας ή ειρωνείας– μιας ανθρωποκτονίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Πάρτι Γυναικών

Rough Night
1
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 101 '
  • Λουτσία Ανιέλο

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.