«Ο Γιός της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου στο διαγωνιστικό του Τραϊμπέκα!

Η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου συνεχίζει την ανοδική πορεία κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα με τη νέα της ταινία «Ο Γιός της Σοφίας» στο πρωτοκλασάτο Φεστιβάλ του Τραϊμπέκα.

«Ο Γιός της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου στο διαγωνιστικό του Τραϊμπέκα!

Έπειτα από το πολυβραβευμένο ντεμπούτο της «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου συνεχίζει την ανοδική πορεία κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα με τη νέα της ταινία «Ο Γιός της Σοφίας» στο πρωτοκλασάτο Φεστιβάλ του Τραϊμπέκα που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 30 Απριλίου.

Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 11χρονος Μίσα, που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Η επιλογή του ονόματος του ήρωα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς Μίσα ονομαζόταν η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας το 1980... «Ο Γιός της Σοφίας» είναι μία ακόμα ελληνική ταινία με αναφορά στους εγχώριους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως συνέβη πρόσφατα με το «Park» της Σοφίας Εξάρχου.Τέλος, αξίζει να θυμήσουμε ότι πριν δύο χρόνια στο Τραϊμπέκα συμμετείχε ο Αλέξης Αλεξίου, με την ταινία «Τετάρτη 04:45»

Πληροφορίες ταινίας:
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
Παραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Συμπαραγωγοί: Boris Chouchkov, Janja Kralj
Πρωταγωνιστούν: Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Havalits, Αρετή Σεϊνταρίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Φιλίνη, Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πηνελόπη Βαλτή
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Σκηνικά: Σταύρος Λιόκαλος
Μοντάζ: Nelly Ollivault

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".