«Ο Γιός της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου στο διαγωνιστικό του Τραϊμπέκα!

Η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου συνεχίζει την ανοδική πορεία κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα με τη νέα της ταινία «Ο Γιός της Σοφίας» στο πρωτοκλασάτο Φεστιβάλ του Τραϊμπέκα.

«Ο Γιός της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου στο διαγωνιστικό του Τραϊμπέκα!

Έπειτα από το πολυβραβευμένο ντεμπούτο της «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου συνεχίζει την ανοδική πορεία κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα με τη νέα της ταινία «Ο Γιός της Σοφίας» στο πρωτοκλασάτο Φεστιβάλ του Τραϊμπέκα που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 30 Απριλίου.

Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 11χρονος Μίσα, που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Η επιλογή του ονόματος του ήρωα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς Μίσα ονομαζόταν η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας το 1980... «Ο Γιός της Σοφίας» είναι μία ακόμα ελληνική ταινία με αναφορά στους εγχώριους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως συνέβη πρόσφατα με το «Park» της Σοφίας Εξάρχου.Τέλος, αξίζει να θυμήσουμε ότι πριν δύο χρόνια στο Τραϊμπέκα συμμετείχε ο Αλέξης Αλεξίου, με την ταινία «Τετάρτη 04:45»

Πληροφορίες ταινίας:
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
Παραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Συμπαραγωγοί: Boris Chouchkov, Janja Kralj
Πρωταγωνιστούν: Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Havalits, Αρετή Σεϊνταρίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Φιλίνη, Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πηνελόπη Βαλτή
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Σκηνικά: Σταύρος Λιόκαλος
Μοντάζ: Nelly Ollivault

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα συναρπαστικό διήμερο για νεαρούς σινεφίλ έρχεται από την Ολυμπία στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και της 25ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Camera Zizanio".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Όσκαρ 2026: Οι μεγάλες ανατροπές και τα ηχηρά "σνομπάρισματα" της Ακαδημίας

Από το απόλυτο "άδειασμα" του Wicked μέχρι τον παραγκονισμό του Guillermo del Toro και του Paul Mescal: Συγκεντρώσαμε όλες τις παραλείψεις των υποψηφιοτήτων που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις

Wife & Dog: Νέος Γκάι Ρίτσι, με Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς

Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στην καινούρια δουλειά του Βρετανού σκηνοθέτη καταφθάνει τον επόμενο Οκτώβριο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο

Cinema that makes you think: Το CINEphil_101 ανακοινώνει την έναρξη υποβολών και προσκαλεί κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η Άννα Ρεζάν μας μιλά για το ιστορικό ντοκιμαντέρ της "Οι Δικοί μου Άνθρωποι"

Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτιδα περιγράφει την προσπάθειά της να γυρίσει ένα κινηματογραφικό χρονικό που ξεκινάει ως οικογενειακό πορτρέτο και καταλήγει σε μια κατάθεση ιστορικής μνήμης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάποια πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το "Άμνετ"

Όπου και να οφείλεται το hype γύρω από την ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτήν.