Όλες οι ταινίες που θα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η θεσσαλονικιώτικη διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή, υιοθετώντας μια σειρά από προσθήκες με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν ως μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Όλες οι ταινίες που θα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η θεσσαλονικιώτικη διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή, υιοθετώντας μια σειρά από προσθήκες με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν ως μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Ταινία έναρξης είναι το «Rolling Stones ολέ ολέ ολέ: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική» του Πολ Ντάγκντεϊλ, το οποίο σίγουρα θα ροκάρει τους θεατές του Ολύμπιον αύριο Παρασκευή 3/2.

Η σημαντικότερη καινοτομία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12/3) είναι η θέσπιση για πρώτη φορά ενός επίσημου Διεθνούς Διαγωνιστικού με 12 ταινίες, τρεις εκ των οποίων θα είναι ελληνικές^ οι εγχώριες παραγωγές που θα προβληθούν στο δεκαήμερο θα είναι συνολικά 64, ένα χορταστικό πανόραμα της ακμαίας ντοκιμαντερίστικης παραγωγής μας. Επίσης εγκαινιάζονται τρεις νέες ενότητες: Food vs Food, Σινεμά και Film Forward.

Σίγουρα ένα από τα must see του φεστιβάλ είναι τα αφιερώματα – ξεχωρίζουν αυτά στον ουκρανικής καταγωγής Ρώσο ντοκιμαντερίστα Βιτάλι Μάνσκι και στον Βρετανό διανοούμενο Τζον Μπέρτζερ. Ακόμη, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης έκθεση Documenta 14, θα προβληθούν έργα των Ιταλών πρωτοπόρων κινηματογραφιστών Γέρβαντ Τζανικιάν και Άντζελα Ρίτσι Λούκι. Τα αφιερώματα ολοκληρώνουν οι Μειονότητες, με δωρεάν προβολές για το κοινό, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη φωνή όσων παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Τέλος, η φετινή Carte Blanche δίνεται στον Δημήτρη Εϊπίδη, τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και ίδρυσε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα επιλέξει 10 ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσουμε.

Διαβάστε αναλυτικά την λίστα ταινιών που θα προβληθούν στο 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ντοκιμαντέρ

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.