Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα

2

Ο σκηνοθέτης του «Μικρού Νησιού» αφηγείται μοντέρνα, αλλά χωρίς νεύρο και πάθος μια αληθινή ιστορία διαφθοράς γεμάτη ανατροπές.

Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα

Ο σκηνοθέτης του «Μικρού Νησιού» αφηγείται μοντέρνα, αλλά χωρίς νεύρο και πάθος μια αληθινή ιστορία διαφθοράς γεμάτη ανατροπές.

Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα - εικόνα 1

Εκτός από ένα εξαιρετικά καλοστημένο αστυνομικό θρίλερ, το προπέρσινο «Μικρό Νησί» ήταν μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρων με φόντο την πρόσφατη ισπανική Ιστορία. Αυτήν και τα σκοτεινά παρασκήνιά της εξερευνά για άλλη μία φορά ο Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, με αφηγηματικό όχημα έναν διαβόητο μυστικό πράκτορα μπλεγμένο σε σωρεία αδιευκρίνιστων υποθέσεων, που ξεκινάνε από απόπειρες πραξικοπήματος στην Αφρική, τον βασκικό ΕΤΑ και οικονομικές υπεξαιρέσεις. Πρόκειται για τον Φρανσίσκο «Πάκο» Παέζα, την ιστορία του οποίου (επικεντρωμένη στη σχέση του με τον διεφθαρμένο αστυνομικό διευθυντή Λουίς Ρολδάν) μαθαίνουμε από έναν πιλότο και πιστό συνεργάτη του.

Ο Ροντρίγκεζ κέρδισε Γκόγια διασκευασμένου σεναρίου για το μοντέρνο τρόπο με τον οποίο μας παρασύρει –τουλάχιστον αρχικά– σε μια μπλεγμένη και σε πολλές πτυχές της μυστηριώδη πλεκτάνη. Παίζει έξυπνα με το χρόνο, την αλήθεια­ και το ψέμα, κρατάει κρυφούς άσους στο μανίκι και ποντάρει σοφά σε έναν ερμηνευτικά χαρισματικό Εδουάρδο Φερνάντεζ («Τρούμαν», «Το Δέρμα που Κατοικώ»). Αυτά που του λείπουν είναι το νεύρο και το πάθος, τα οποία θα έκαναν την ιστορία του πραγματικά συναρπαστική κι εμάς να νοιαστούμε αληθινά γι’ αυτήν και την τύχη των ηρώων της.
|
Ισπανία. 2016. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα

El Hombre de las Caras / Smoke and Mirrors
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 123 '
  • Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Ένας πιλότος που υπήρξε για χρόνια συνεργάτης του διαβόητου Φρανσίσκο «Πάκο» Παέζα αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε επί σειρά ετών να ξεγελάσει τράπεζες, μυστικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.