Μικρού μήκους ταινίες για τους πρόσφυγες από ερασιτέχνες

Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ, αλλά και δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός. Το μόνο που λείπει είναι η ιδέα σας και η αίτησή σας, έως τις 6/2.

Μικρού μήκους ταινίες για τους πρόσφυγες από ερασιτέχνες

Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ, αλλά και δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός. Το μόνο που λείπει είναι η ιδέα σας και η αίτησή σας, έως τις 6/2.

Μικρού μήκους ταινίες για τους πρόσφυγες από ερασιτέχνες - εικόνα 1

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παράγουν όσοι συμμετέχουν στα δωρεάν σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια που διοργανώνει το StoryDoc σε συνεργασία με το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτά Σχολεία», τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα τέλη Μαΐου, τρία τριήμερα σεμινάρια συστήνουν στους συμμετέχοντες τη διαδικασία δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ παρέχοντας δωρεάν βιβλία, εγχειρίδια, dvd με επιλεγμένες εκπαιδευτικές ταινίες, αλλά και πλήρη ψηφιακό κινηματογραφικό εξοπλισμό για την κινηματογράφηση των ιδεών τους.

Αποτέλεσμα των σεμιναρίων θα είναι δέκα ταινίες διάρκειας 8-15 λεπτών, οι οποίες θα προβληθούν δημόσια στην Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Σμύρνη, αλλά και στο Λίβανο, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη, όπου πραγματοποιείται το αντίστοιχο πρόγραμμα «Ηοme – NewHome».

Η θεματική των ντοκιμαντέρ θα προσεγγίσει την καθημερινότητα των προσφύγων που διαμένουν στους καταυλισμούς ή και σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, την εμπειρία νέων προσφύγων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, τον αγώνα για την επανένωση χωρισμένων από τον πόλεμο οικογενειών και τις περιπέτειες των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, τις επιθέσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας που δέχονται, την αναζήτηση εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και την προσπάθεια εκμάθησης ελληνικών και τέλος την εθελοντική δράση μεμονωμένων ανθρώπων ή ΜΚΟ.

Οι επίδοξοι κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτου εμπειρίας μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, μαζί με μια μικρή περιγραφή της ιδέας τους, έως τις 6/2.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων

17 Φεβρουαρίου, 16.00 – 20.00, 18 και 19 Φεβρουαρίου , ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

31 Μαρτίου, ώρες 16.00 – 20.00, 1 και 2 Απριλίου , ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

19 Μαΐου, ώρες 16.00 – 20.00, 20 και 21 Μαΐου, ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

Αιτήσεις έως 6/2 στο info@storydoc.gr, www.athensopenschools.gr, booking@athensopenschools.gr και στο 2105277089.

-Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αναφέρουν αν έχουν κάποια εμπειρία με το ντοκιμαντέρ, την ιδέα τους σε μια σύντομη περίληψη όπως επίσης και ιδέες για το πως σκέφτονται να προσεγγίσουν δημιουργικά το θέμα τους.
-Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νέων, μικτές με συμμετοχή και των ενηλίκων (π.χ εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές) ή αμιγώς ενηλίκων.
-Οι 120 επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική ειδοποίηση.


Η δράση «Ηοme - New Home» θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Σχολείο, 8o Γυμνάσιο/Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 31-33.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.