Λογοτεχνία και σινεμά… παντρεύονται στον αρτ ναό του «Μικρόκοσμου»

Το πρωτοεμφανιζόμενο Adaptation Film Festival παρουσιάζει προσαρμογές λογοτεχνικών, θεατρικών έργων καθώς και κόμικς στο σινεμά… που δεν βλέπουμε την ώρα ξεφυλλίσουμε!

Λογοτεχνία και σινεμά… παντρεύονται στον αρτ ναό του «Μικρόκοσμου»

Το πρωτοεμφανιζόμενο Adaptation Film Festival παρουσιάζει προσαρμογές λογοτεχνικών, θεατρικών έργων καθώς και κόμικς στο σινεμά… που δεν βλέπουμε την ώρα ξεφυλλίσουμε!

Λογοτεχνία και σινεμά… παντρεύονται στον αρτ ναό του «Μικρόκοσμου» - εικόνα 1
«Ο Βασιλιάς της Αβάνας» του Ογούστι Βιγιαρόνγκα ανοίγει το πρωτοεμφανιζόμενο φεστιβάλ στις 2/2 στον Μικρόκοσμο

Ένα νέο σημείο στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, το Adaptation Film Festival εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών, θεατρικών έργων καθώς και graphic novels στο σινεμά. Από τις 2-8/2 στον «Μικρόκοσμο» ξανανακαλύπτουμε τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τη σεσημασμένη για… καλλιτεχνικές ληστείες 7η Τέχνη με τις υπόλοιπες.

Την αυλαία σηκώνει την Πέμπτη 2/2 η πρεμιέρα της υποψήφιας για 3 Γκόγια (Ισπανικά Όσκαρ) ταινίας του Ογούστι Βιγιαρόνγκα, «Ο Βασιλιάς της Αβάνας» («El Rey de la Habana»), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του κορυφαίου Κουβανού συγγραφέα Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες.

Στο Adaptation Film Festival γίνεται και η avant-première, του καινούργιου φιλμ του Φατίχ Ακίν «Βερολίνο, Αντίο» («Tschick») που βασίζεται στο best-seller του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ «Βερολίνο, γεια».

Για πρώτη φορά θα δούμε στην Ελλάδα την προτεινόμενη για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας, «Κόρη» («The Daughter») του Σάιμον Στόουν, με τους Τζέφρι Ρας, Μιράντα Ότο και Σαν Νιλ. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του θεατρικού έργου του Ίψεν, «Η Αγριόπαπια». Στο φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα και το ιαπωνικό «Γλυκό Φασόλι» («Sweet Bean») της Ναόμι Καβάσε, που βασίζεται στο βιβλίο «An» του Ντουριάν Σουκεγκάβα.



Επίσης, το πρόγραμμα του Adaptation Film Festival περιλαμβάνει από το υποψήφιο για Γκόγια animation «Ψυχοναύτες, τα Ξεχασμένα Παιδιά» («Psiconautas, los Niños Olvidados»), το αστυνομικό θρίλερ «Η Σιωπή των Δέντρων» («The Treatment»), μέχρι τα μυστικιστικά «Ορφανά του Ελ Ντοράντο» («The Orphans of Eldorado»), βασισμένα στο ομότιτλο βιβλίο του Μίλτον Χάτουμ. Προσθέστε τη μεταφορά του θεατρικού «Ταιριάζει;» («Match») του Στίβεν Μπέλμπερ και τη νέα διασκευή του κλασσικού μυθιστορήματος της Μαργκερίτ Ντιράς «Δέκα Και Μισή Καλοκαίρι Βράδυ» με τίτλο «Η Καταιγίδα Μέσα της» («The Storm Inside»).

Στο φεστιβάλ θα δούμε, όμως, και παλιότερες, αγαπημένες διασκευές, όπως «Η Πρωινή Περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη, ο «Οιδίπους Δήμαρχος» («Oedipo Alcalde») του Χόρχε Αλί Τριάνα, «Ο Κύριος Προυστ» («Céleste») του Περσί Αντλόν και το ανεπανάληπτο αριστούργημα «Χιροσίμα Αγάπη Μου» («Hiroshima Mon Amour») του Αλέν Ρενέ.

Το Adaptation Film Festival ρίχνει την αυλαία του την Τετάρτη 8/2, με την προβολή του βραβευμένου στο Κάρλοβι Βάρι φιλμ «Παράδοξη Ευτυχία» («Original Bliss») του Σβεν Τάντικεν.

INFO
Μικρόκοσμος (2-8 Φεβρουαρίου)
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 106
Τηλ: 210-9230081
Web: www.adaptationfestival.gr
Εισιτήριο προβολής: € 6 Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.
Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.