Μουντζίου και Λανέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Δυο ταινίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις σε Κάνες και Βερολίνο βρίσκονται στο πρόγραμμα των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας.

Μουντζίου και Λανέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το βραβείο σκηνοθεσίας των φετινών Κανών έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας. Πρόκειται για την «Αποφοίτηση» («Bacalaureat») του Κριστιάν Μουντζίου ( «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες»), μια διεισδυτική ματιά πάνω στη σύγχρονη μετα-κομουνιστική ρουμανική κοινωνία.

Επίσης στις Νύχτες Πρεμιέρας θα δούμε και μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περασμένου Βερολίνου, το ποτισμένο με μαύρο χιούμορ road movie «The First, the Last» του Μπουλί Λανέρ.

Μείνετε συντονισμένοι με το «α» και το athinorama.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου 2016 στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Όπερα 1 και Όπερα 2 και Ταινιοθήκη.

|Ακολουθεί το τρέιλερ της «Αποφοίτησης» του Κριστιάν Μουντζίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια Ιδιωτική Ζωή

Ψυχολογικό θρίλερ με έντονα κωμική διάθεση και πολλές, όχι όλες πετυχημένες, ψυχαναλυτικές αναφορές. Απολαυστική η Τζόντι Φόστερ με τα τέλεια γαλλικά της. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/01/2026

Η Φλαμένκο Κιθάρα του Γεράι Κορτές

Ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό πορτρέτο που μένει ημιτελές, καθώς οι δυο ιστορίες τις οποίες διασταυρώνει (προσωπική και καλλιτεχνική) αναπτύσσονται απρόσωπα και άνευρα. | Powered by Uber.

Ανακόντα

Μεταμοντέρνο σίκουελ μιας υποδειγματικά… κακοφτιαγμένης εξωτικής περιπέτειας, η χοντροκομμένη κωμική διάθεση του οποίου κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. | Powered by Uber.

Αποστολή Άγιος Βασίλης

Σχεδιαστικά αδιάφορο αλλά σεναριακά φροντισμένο κινούμενο σχέδιο, το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα τη χριστουγεννιάτικη σινε-πεπατημένη. | Powered by Uber.

Λαβύρινθος

Αφηγήσεις που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή και αναμνήσεις οι οποίες προσγειώνονται στο σήμερα με συγκινητικό τρόπο, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική αθηναϊκή ανθρωπογεωγραφία. | Powered by Uber.

Οι καλύτερες ταινίες του 2025 για Cahiers du Cinéma και Sight & Sound

Αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με το κορυφαίο γαλλόφωνο και αγγλόφωνο κινηματογραφικό έντυπο, αντίστοιχα.

Οι καλύτερες ταινίες του 2025 από την κινηματογραφική ομάδα του "α"

Ο Χρήστος Μήτσης και η Μάντυ Βλασσοπούλου επιλέγουν τις πιο "δυνατές" κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς.